ПИРІГ З АБРИКОСІВ: РЕЦЕПТ АБРИКОСОВОЇ ТРОЯНДИ

Пропонуємо пригостити родину смачним десертом - пирогом з абрикосами у вигляді троянди.
Погляньте, яка виходить позитивна випічка, хоча це всього-на-всього абрикосовий пиріг, приготований за суперпростим рецептом з пісочного тіста.
До речі, крім абрикосів, ви можете використовувати нектарини, персики, сливи.
ІНГРЕДІЄНТИ:
для тіста:
250 г борошна,
100 г вершкового масла,
1 яйце,
щіпка солі.
для начинки:
600 г абрикосів,
1 ст. ложка меду,
2 ст. ложки цукру.
ПРИГОТУВАННЯ:
1. Просіяне борошно змішайте з сіллю. Холодне вершкове масло поріжте невеликими шматочками і додайте у борошно.
2. Порубайте мучну суміш із маслом у крихту ножем або за допомогою блендера. Додайте яйце і продовжуйте вимішувати тісто до однорідної маси.
3. Загорніть тісто в плівку і помістіть в холодильник на 1 годину.
4. Охолоджене тісто розкачайте і викладіть в форму. По всій площині зробіть проколи вилкою.
5. Відправляйте тісто у розігріту до 180°С духовку на 10 хвилин.
6. Готову основу для абрикосового пирога змастіть рідким медом.
7. Абрикоси поріжте на половинки, очистіть від кісточок, а потім поріжте на тонкі шматочки.
8. Викладіть абрикосові скибочки на тісто, рівномірно розподіливши по всій основі у вигляді пелюсток троянди. Абрикоси також можна трохи полити медом, а потім посипати цукром.
9. Відправляйте пиріг з абрикосами в гарячу духовку і готуйте близько 20-30 хвилин, поки начинка не зарум'яниться.
10. Остудіть готовий пиріг і подавайте.
СМАЧНОГО!

Комментарии

Комментариев нет.