Для більшості з нас фініки – це звичайна солодкість, але східні цілителі давно відкрили чудесні властивості цих плодів, які зміцнюють здоров’я та розкрили нам таємницю про те, чим корисні фініки.
Мають фініки корисні властивості завдяки своєму складу. Вони багаті необхідними мікро- і макроелементами, а також містять багато незамінних амінокислот. Користь фініків полягає ще й у тому, що вони містять вітаміни А, С, РР, вітаміни групи В. Власне, вже наявність протеїну в цьому продукті говорить про те, що фініки корисні.
Фінік в поєднанні з молоком цілком може скласти конкуренцію спортивному харчуванню: досить склянки молока і п’ять-сім плодів фініків після кожного прийому їжі. Завдяки тому ж механізму дії фініків - свіжі (фініки сушені) - в поєднанні з молоком рекомендують до вживання при реабілітації після великої крововтрати.
Для забезпечення добової потреби організму в сірці, яка необхідна для нормального функціонування печінки і нирок, магнії (необхідний для жіночого здоров’я, а також для роботи м’язів) і міді (потрібна для підтримки нормального складу крові, для кращого засвоєння заліза, і як наслідок, для нормального синтезу гемоглобіну) достатньо всього десяти фініків. Двадцять фініків містять необхідну добову дозу заліза і половину необхідної добової дози кальцію. Так що частіше вживайте в їжу фініки: користь здоров’ю буде величезною.
Поряд з корисними властивостями фініки мають протипоказання. Оскільки фініки – білкова їжа, їх не рекомендують вживати тим, у кого проблеми з шлунково-кишковим трактом: виразки, коліти або які-небудь порушення функції підшлункової залози і печінки. Крім того, фініки не рекомендується вживати людям з цукровим діабетом – за винятком початкової стадії, тобто з рівнем глюкози, який лише трохи перевищує норму.
Важливо й те, в якому вигляді ви вживаєте фініки: користь і шкода цього продукту можуть мати співвідношення не на Вашу користь. Якщо Ви купуєте вже готові сушені фініки, та ще й в супермаркеті, будьте обережні! Вони можуть бути оброблені сірчистим газом або ж діоксидом сірки (Е 220). Це токсичні сполуки, за допомогою яких обробляють сухофрукти. Завдяки цьому продукти довго зберігають колір і не псуються, а ще це робить їх неїстівними для тварин, у тому числі і комах. Однак, потрапляючи в організм людини, ці речовини подразнюють слизові оболонки травної трубки, що загрожує різними запаленнями, а при тривалому вживанні – виразковою хворобою.
Здоровій людині зі звичайним міським ритмом життя не рекомендується з’їдати більше десяти фініків, а для тих, у кого робота пов’язана з важкою фізичною працею і для спортсменів цю кількість можна збільшити до двадцяти-двадцяти п’яти.
Здоров’я і бізнес з ФітапіСвіт ФитапиСвит
:Світлана Чернишова
ПОДАРУНОК ВІД ТВОРЦЯ - ФІНІКОВЕ ДЕРЕВО
Для більшості з нас фініки – це звичайна солодкість, але східні цілителі давно відкрили чудесні властивості цих плодів, які зміцнюють здоров’я та розкрили нам таємницю про те, чим корисні фініки.
Фінік в поєднанні з молоком цілком може скласти конкуренцію спортивному харчуванню: досить склянки молока і п’ять-сім плодів фініків після кожного прийому їжі. Завдяки тому ж механізму дії фініків - свіжі (фініки сушені) - в поєднанні з молоком рекомендують до вживання при реабілітації після великої крововтрати.
Для забезпечення добової потреби організму в сірці, яка необхідна для нормального функціонування печінки і нирок, магнії (необхідний для жіночого здоров’я, а також для роботи м’язів) і міді (потрібна для підтримки нормального складу крові, для кращого засвоєння заліза, і як наслідок, для нормального синтезу гемоглобіну) достатньо всього десяти фініків. Двадцять фініків містять необхідну добову дозу заліза і половину необхідної добової дози кальцію. Так що частіше вживайте в їжу фініки: користь здоров’ю буде величезною.
Поряд з корисними властивостями фініки мають протипоказання.
Оскільки фініки – білкова їжа, їх не рекомендують вживати тим, у кого проблеми з шлунково-кишковим трактом: виразки, коліти або які-небудь порушення функції підшлункової залози і печінки. Крім того, фініки не рекомендується вживати людям з цукровим діабетом – за винятком початкової стадії, тобто з рівнем глюкози, який лише трохи перевищує норму.
Важливо й те, в якому вигляді ви вживаєте фініки: користь і шкода цього продукту можуть мати співвідношення не на Вашу користь. Якщо Ви купуєте вже готові сушені фініки, та ще й в супермаркеті, будьте обережні! Вони можуть бути оброблені сірчистим газом або ж діоксидом сірки (Е 220). Це токсичні сполуки, за допомогою яких обробляють сухофрукти. Завдяки цьому продукти довго зберігають колір і не псуються, а ще це робить їх неїстівними для тварин, у тому числі і комах. Однак, потрапляючи в організм людини, ці речовини подразнюють слизові оболонки травної трубки, що загрожує різними запаленнями, а при тривалому вживанні – виразковою хворобою.
Здоровій людині зі звичайним міським ритмом життя не рекомендується з’їдати більше десяти фініків, а для тих, у кого робота пов’язана з важкою фізичною працею і для спортсменів цю кількість можна збільшити до двадцяти-двадцяти п’яти.
Будьте здорові!