Комментарии
- 4 апр 2018 15:53Стояли в погребе всю зиму ждала пока взорвутся ,ино не произошло этого , у меня горох ещё твёрдый был , варить надо по дольше
- 18 мая 2019 17:07Твердым гарошек получается, если вы сорвали его уже перезрелым. Но в любом случае надо отварить. Все приходит с опытом. Надо руку набить. Я всегда все закатки стерилизую. Так надёжнее.
- 4 дек 2021 17:12Не дуже надійно методом гарячої заливки, як у цьому рецепті, консервувати у 1 л банках. Лишень добре 3л . Якщо в квартирі буде зберігання, то може бути пшиком вся робота. Я таким чином роблю лишень 3л ємності.Зараз у гаражі маємо дуже хороший підвал, але роблю це, як і раніше лишень таким чином. Але раніше вся консервація стояла у квартирі, і не було ніяких неприємностей: все добре зберігалося до самого літа. Також горошок треба приварити перед закладкою. Якщо купую молоденьки стручки, то виходить завжди добре. Горошок кладу і при консервуванні асорті овочевого: томати, огірки, цвітну капусту, патисони, спаржеву квасолю, зелений горошок, салатний перчик, моркву, дрібну цибульку, часничок - у 3л банках методом заливки гарячої. Раніше дуже багато всілякої консервації робили, бо так заведено було. Зараз менше. Живемо з чоловіком удвох. Як раз на тиждень однієї банки асорті нам зайвої ніколи не буває. Ми любимо його. Томати и огірки заквашую у 3 літрових банках, і нам по 10 банок їх вистачає до Нового року.Зберігаю у погребі. А після Нового року вже ставлю на стіл і асорті. Кожного літа готую банок 20, не менше . Дочка і невістка також для себе самостійно готують. Навіть онука вже сама для своєї сім‘ї заготовки на зиму робить. Жодного сніданку без цього не буде. А у 1л банки ми розливаємо лишень баклажани, перець та всіляке варення
- 7 апр 2022 19:33Всегда горошек закрываю в баночках,не взрывается
- 24 июл 2022 10:02Вы можете написать рецепт маринованого горошка, как сделать его можно?
- 20 авг 2022 07:55Соседка постоянно закатывает!
Для того чтобы оставить комментарий, войдите или зарегистрируйтесь
Как вкусно готовить?
Набор для "Оливье".
Огурцы и зелёный горошек
На 1 л. банку:
350 гр. воды + 1 ст. ложка соли (без горки) + 2 ст. ложки сахара +1 ст. ложка 9% уксуса + чеснок + специи по вкусу.
Горошек предварительно отварить 15-20 минут, промыть.
Дважды залить кипятком, третий раз маринадом, закатать.