Комментарии
- Комментарий удалён.
- 23 янв 2017 16:19ყავის ტორტი
ინგრედიენტები:
კვერცხი2შაქარი60 გფქვილი50 გკაკაო10 გკრემინაღები 35 %300 გხაჭო200 გმაგარი ყავა150 გშაქარი3 ს.კყავის ლიქიორი ან ბეილისი3 ს.კჟელატინი10გმინანქარიშოკოლადი70 გრძე50 გკარაქი15 გ
კვერცხი და შაქარი თქვიფეთ გათეთრებამდე. მოცულობამში რომ 3-ჯერ გაიზრდება, დაამატეთ ფქვილი და კაკაო. ფრთხილად გადაურიეთ და გადაიტანეთ 21 სმ დიამეტრის ცხიმწასმულ ფორმაში. გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე.
გააგრილეთ ფორმაში, შემდეგ გადმოიღეთ და გააცივეთ. ჩადეთ იგივე ფორმაში ძირით ზემოთ.
50 გრ ყავას შეურიეთ 1 კოვზი ლიქიორი და დანამეთ ბისკვიტი.
ჟელატინი დაალბეთ 2 კოვზ წყალში, შემდეგ დაამატეთ ცხელი ყავა( 100 მლ) და გაადნეთ. ხაჭო ათქვიფეთ ბლენდერში. ცალკე ათქვიფეთ მიქსერით შაქრიანი ნაღები და შეურიეთ ხაჭო. შემდეგ შეურიეთ ყავა, დაასხით ბისკვიტს და შედგით მაცივარში სანამ გამაგრდება.
მინანქრის ინგრედიენტები გაადნეთ, შეაგრილეთ და დაასხით ტორტს.
თუ ხაჭოს ნაცვლად გამოიყენებთ მასკარპონეს, ტორტს უფრო მდიდრულ და კარგ გემოს მიიღებთ - 8 фев 2017 10:48ყავის ტორტი,
ინგრედიენტები:
კვერცხის გული4მდუღარე წყალი4 ს.კ+ 1 ს.კ ხსნადი ყავაშაქარი230 გარაჟანი1 ს.კდარბილებული კარაქი150 გსოდა1/2 ჩ.კგამაფხვიერებელი1 ჩ.კფქვილი320 გკრემი:არაჟანი500 გკვერცხი2ფქვილი3 ს.კშაქარი180 გხსნადი ყავა2 ს.კდარბილებული კარაქი250 გ
კვერცხის გულები ავთქვიფოთ კარგად 4 ს.კ. მდუღარე წყალთან რომელშიც გახსნილია ყავა, შემდეგ დავამატოთ შაქარი და კიდევ ავთქვიფოთ. შემდეგ დავუმატოთ დარბილებული კარაქი, არაჟანი, ავთქვიფოთ, დავაცრათ ფქვილი სადაც არეულია უკვე სოდა და გამაფხვიერებელი. ეს ცომი შევინახოთ მაცივარში 3-4 საათით.
ამასობაში გავაკეთოთ კრემი: ავურიოთ არაჟანი, კვერცხები, ფქვილი, შაქარი და ცოტა წყალში გახსნილი ყავა. მოვათავსოთ ორთქლის აბაზანაზე .
განუწყვეტლივი მორევით ავადუღოთ კრემი. რომ გასქელდება - მზადაა. გავაცივოთ და შევურით გათქვეფილ კარაქს.
ცომი გაცივების შემდეგ გამოვიღოთ და გავყოთ 4-5 ნაწილად. თითოეული ნაწილი გამოვაცხვოთ 26 სმ. დიამეტრის მრგვალ ან საშუალო ზომის ოთხკუთხა ფორმაში 180-200 გრადუსზე.
ამ ფირფიტებს წავუსვათ კრემი და მოვრთოდ სურვილისამებრ. - 13 фев 2017 21:21ნამცხვარი "ფარაონი" - მკითხველის რეცეპტი
ინგრედიენტები:
ბისკვიტი:კვერცხის გული8 ცალიშაქარი1,5 ჭიქამაწონი1 ჭიქასოდა ძმრით1 ჩ/კგამდნარი კარაქი200 გფქვილი2,5 ჭიქამწიკვი მარილიბეზესთვის:კვერცხის ცილა8 ცალიშაქარი16 ს/კმწიკვი ვანილიმწიკვი მარილიკრემი:დარბილებული კარაქი200 გშედედებული რძე1 ქილახსნადი ყავა1 სავსე ს/კმოხალული თხილიგასაფორმებლად
მომზადების წესი:
კვერცხის გულები და შაქარი ავთქვიფოთ, დავუმატოთ მაწონი, კარაქი, სოდა ძმრით, ვანილი და ფქვილი. ცომი 35 სმ დიამეტრის ქაღალდაჩაფენილ ფორმაში ორ ნაწილად გამოვაცხოთ საშუალო ტემპერატურაზე.
ცილის, მწიკვი მარილისა და შაქრისაგან ბეზეს მასა მოვამზადოთ, დავუმატოთ ვანილი და 150 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში, ქაღალდჩაფენილი ფორმით გამოვაცხოთ. ზოგიერთი ღუმლის შემთვევაში შესაძლოა უფრო დაბალი ტემპერატურა დასჭირდეს _ 100-120 გრადუსი. გამოცხობას დაახლოებით 1,5-2 საათი სჭირდება.
კარაქი კარგად ავთქვიფოთ და თანდათან შევათქვიფოთ შესქელებული რძე, დავუმატოთ ყავა და ვანილი.
ერთ ბისკვიტს წავუსვათ კრემი, მოვაყაროთ დაფქული თხილი და დავადოთ ბეზეს ფენა. ასევე მოვამზადოთ მომდევნო ბისკვიტის ფენაც. ზემოდან მოვაყაროთ დაფქული თხილი. - 6 июн 2017 00:53ნამცხვარი ” შემადგენლობა:
4 ც კვერცი
3 ჩ.ჭ შაქარი
3 ჩ.ჭ ფქვილი
1 ჩ.კ სოდა
6 ს. კ გამდნარი კარაქი
1/2 ლიტრი მაწონი
3 ს.კ კაკაო
ვანილი,მარილი
მომზადება:
გავაკეთოთ გოგლიმოგლი. დავუმატოთ კაკაო, ავურიოთ კარგად,. გავადნოთ 6ს.კ კარაქი, დავუმატოთ მაწონი, სოდა ძმრით. ჩავუმატოთ გოგლიმოგლიში და ავურიოთ კარგად. შემდეგ დავუამტოთ ფქვილი და ცოტა მარილი. გავყოთ ოთხად ( მეხუთე ნაწილი თავზე მოსაყრელად).გამოვაცხოთ ცალ ცალკე.
კრემი:
1 ქილა შედედებული რძე და 200 გრამი კარაქი ავურიოთ მიქსერით. წავუსვათ ფენებს შორის. - 6 июн 2017 00:54შემადგენლობა:
4 ც კვერცი
3 ჩ.ჭ შაქარი
3 ჩ.ჭ ფქვილი
1 ჩ.კ სოდა
6 ს. კ გამდნარი კარაქი
1/2 ლიტრი მაწონი
3 ს.კ კაკაო
ვანილი,მარილი
მომზადება:
გავაკეთოთ გოგლიმოგლი. დავუმატოთ კაკაო, ავურიოთ კარგად,. გავადნოთ 6ს.კ კარაქი, დავუმატოთ მაწონი, სოდა ძმრით. ჩავუმატოთ გოგლიმოგლიში და ავურიოთ კარგად. შემდეგ დავუამტოთ ფქვილი და ცოტა მარილი. გავყოთ ოთხად ( მეხუთე ნაწილი თავზე მოსაყრელად).გამოვაცხოთ ცალ ცალკე.
კრემი:
1 ქილა შედედებული რძე და 200 გრამი კარაქი ავურიოთ მიქსერით. წავუსვათ ფენებს შორის. - 31 окт 2017 23:58
Бисквитный торт пропитанный сгущенкой
Ингредиенты:
- 3 яйца
- полстакана сахара
- 0,5 ч. ложки разрыхлителя- ванилин
- 3 ст. ложки муки
Приготовление:
1. Духовку нагреть до 200 градусов.
2. Яйца с сахаром взбить до густой пены, добавить муку, ванилин, разрыхлитель. Все аккуратно перемешать.
3. Противень застелить бумагой смазанной маслом.
4. Аккуратно вылить на противень и равномерно распределить готовое тесто.
5. Выпекать 5-10 мин, в зависимости от духовки.
6. Готовый бисквит остудить, пропитать сгущенкой, посыпать какао, разрезать на равные квадраты и аккуратно сложить. - 3 ноя 2017 00:21
Торт "Мокко"
Ингредиенты:
- для коржей:
- 250 г муки
- ч.ложки разрыхлителя
- 4 ст. ложки какао порошка
- 115 г сахара
- 2 яйца
- 150 мл подсолнечного масла
- 150 мл молока
Для крема:
- 1 ч. ложка растворимого кофе
- 1 ст. ложка воды
- 300 мл жирных сливок (35%)
- 2 ст. ложки сахара
Приготовление:
1. Разогреваем духовку до 180 градусов.
2. Просеиваем муку в миску, туда же добавляем какао, разрыхлитель, сахар, яйца, молоко и масло. Все перемешиваем при помощи миксера и делим на 2 части.
3. Одну часть теста заливаем в форму для выпекания и ставим на 5-7 минут в разогретую духовку. Достаем первую и отправляем туда же вторую тоже на 5-7 минут.
4. Пока коржи остывают, делаем крем. Разводим в воде кофе. Взбиваем сливки до тех пор, пока они не станут очень густыми, и добавляем в них разведенный кофе и еще немного взбиваем.
5. Собираем торт: ставим первый корж, затем сливки, корж, смазываем все оставшимися сливками и посыпаем тертым шоколадом.
На следующий день сливки впитываются в коржи практически полностью. - 5 ноя 2017 23:24ТОРТИК "ЛЕГЧЕ ЛЕГКОГО"
Это вкусный и быстрый в приготовлении тортик!
Ингредиенты:1 банка сгущенки,
3 яйца,
1 чайная ложка соды гашеной уксусом или лимонным соком.
1,5 стакана муки. ( можно добавить какао)
Приготовление:
1. Все смешиваем, выливаем в форму и в духовку 200-250 градусов на 20-30 минут. Кстати это тесто и для рулета хорошо - на смазанный лист пекарской бумаги , выкладываем тонко тесто, и выпекаем затем достаем и накрываем влажным полотенцем, остынет минут 10-15 намазать кремом и свернуть рулет.
2. Ну а дальше полет фантазии - сметанный крем, либо творожный, либо заварной, либо масляный, либо меренг - кому как больше нравится можно просто посыпать сахарной пудрой.
♥Raznie recepti♥Sxvadasxva receptebi♥
:irma Kobaladze
ტორტი “შარლოტა” (რეცეპტები კომენტარებშიც დევს )
დიასახლისებო ეს არის ძალიან გემრიელი ტორტი, რბილი, ჰაეროვანი, ყავის არომატით, გასინჯეთ ძალიან მოგეწონებათ.
ინგრედიენტები მითითებულია დიდი ზომის საცხობი ფორმისთვის, შეგიძლიათ შეამციროთ ორჯერ თუ უფრო პატარა ფორმაში მოამზადებთ.
ბისკვიტი:
კვერცხი 12ც
შაქარი 2ჭ
ფქვილი 3ჭ
სოდა 2ჩ/კ ლიმნის წვენით ან ძმრით
თაფლი 3ს/კ
კაკაო 1ს/კ
ხსნადი ყავა 1ს/კ
ვანილი
კაკაო 1ს/კ
კრემი:
სგუშონი 1ქილა
მოხარშული სგუშონი 1ქილა
კარაქი 300გრ
ვანილი
ხსნადი ყავა 1ს/კ
შოკოლადი და თხილი მოსართავად.
მომზადების წესი:
ავთქვიფოთ ცილა მყარი ქაფის კონსისტენციამდე, შევურიოთ შაქარი თან გამუდმებით ვთქვიფოთ, შემდეგ სათითაოთ შევათქვიფოთ კვერცხის გულები, შემდეგ დავამატოთ სოდა + ლიმნის წვენი (ან ძმარი), თაფლი და თანდათანობით დავამატოთ ფქვილი.
მიღებული ცომი გავყოთ სამ ნაწილად ერთ ნაწილს დავამატოთ ყავა, მეორეს კაკაო მესამეს ვანილი. გამოვაცხოთ ცხიმწასმულ პერგამენტის ქაღალდ გადაფარებულ ჟარონაზე 180 გრადუს ტემპერატურაზე, ასე გამოვაცხოთ 3 ბისკვიტი.
მოვამზადოთ კრემი:
ოთახის ტემპერატურის კარაქი ავთქვიფოთ ერთგვაროვანი, პრიალა მასის მიღებამდე, თანდათან შევათქვიფოთ ჯერ მოხარშული სგუშონი, შემდეგ ჩვეულებრივი. ასევე დავამატოთ ვანილი და ხსნადი ყავა.
ბისკვიტებს წავუსვათ კრემი (თეთრი ბისკვიტი მოვაქციოთ შუაში). ბოლო ბისკვიტიც დავკრემოთ და მოვრთოთ გამდნარი შოკოლადით და მოხალული მიწის თხილით ან ნიგვზით.