ნიგვზიანი მხალი კომბოსტოს და ჭარხლის ფხალი - უგემრიელესი ტრადიციული კერძი
წაიკითხეთ რეცეპტი
ინგრედიენტები:
კომბოსტო 1 კგ
ჭარხალი 300 გ
ნიგოზი 100-150 გ
ცხარე წიწაკა, წითელი 1 ცალი
ნიორი 3 კბილი
ქინძი 1 კონა
ხახვი 1 თავი
დაფქული ქინძი 1/2 ჩ.კ
ხმელი სუნელი 1 ჩ.კ
მარილი
ძმარი
ბროწეულის მარცვლები
მოხარშეთ ან ღუმელში შეწვით ჭარხალი (ფოლგაში გახვეული). კომბოსტო მსხვილად დაჭერით და მდუღარე წყალში მოწალეთ სანამ არ დარბილდება(როგორც ტოლმისთვის).
ცხარე წიწაკა, ხახვი, ნიორი, მოხარშული და გაგრილებული კომბოსტო და ჭარხალი გაატარეთ ხორცსაკეპში. კომბოსტო ხელით კარგად გაწურეთ წინასწარ, გაატარეთ ცალკე და შემდეგ კიდევ გაწურეთ თუ საჭიროა, თორემ ფხალი მეტისმეტად წყლიანი გამოვა.
ხორცსაკეპში გაატარეთ ნიგოზიც, წვრილ ბადეში.
შემდეგ ყველაფერი ერთმანეთს შეურიეთ, დაამატეთ წვრილად დაჭრილი ქინძი, მარილი, ხმელი სუნელი და ხმელი ქინძი. დაამატეთ კარგი ღვინის ძმარი გემოვნებით.
სუფრაზე მიიტანეთ მინიმუმ 2 საათის შემდეგ, როცა გემო კარგად გაუჯდება. შეგიძლიათ დაამატოთ ბროწეულის მარცვლებიც
ჭინჭრის ფხალი (სამარხვო)
მომზადება :--ზეთში მოშუშულ ხახვს დავამატოთ მოხარშული ჭინჭარი ავურიოთ კარგად დავამატოთ ნიორი,მწვანილები,ცოტა ძმარი და მარილი გემოვნებით.
ინგრედიენტები:
კომბოსტო1 კგჭარხალი300 გნიგოზი100-150 გცხარე წიწაკა, წითელი1 ცალინიორი3 კბილიქინძი1 კონახახვი1 თავიდაფქული ქინძი1/2 ჩ.კხმელი სუნელი1 ჩ.კმარილიძმარიბროწეულის მარცვლები
მოხარშეთ ან ღუმელში შეწვით ჭარხალი (ფოლგაში გახვეული). კომბოსტო მსხვილად დაჭერით და მდუღარე წყალში მოწალეთ სანამ არ დარბილდება(როგორც ტოლმისთვის).ცხარე წიწაკა, ხახვი, ნიორი, მოხარშული და გაგრილებული კომბოსტო და ჭარხალი გაატარეთ ხორცსაკეპში. კომბოსტო ხელით კარგად გაწურეთ წინასწარ, გაატარეთ ცალკე და შემდეგ კიდევ გაწურეთ თუ საჭიროა, თორემ ფხალი მეტისმეტად წყლიანი გამოვა.
ხორცსაკეპში გაატარეთ ნიგოზიც, წვრილ ბადეში.
შემდეგ ყველაფერი ერთმანეთს შეურიეთ, დაამატეთ წვრილად დაჭრილი ქინძი, მარილი, ხმელი სუნელი და ხმელი ქინძი. დაამატეთ კარგი ღვინის ძმარი გემოვნებით.
სუფრაზე მიიტანეთ მინიმუმ 2 საათის შემდეგ, როცა გემო კარგად გაუჯდება. შეგიძლიათ დაამატოთ ბროწეულის მარცვლებიც
Ингредиенты:
свекла - 2 шт.
морковь - 1 шт.
чернослив - 50 гр.
сыр - 75 гр.
мясо куриное - 200 гр.
чеснок - 2 зубчика.
орехи (грецкие)- 75 гр.
Соль
Приготовление:
Морковь и свеклу отварите до готовности, остудите, хорошенько очистите и натрите на терке.
Измельчите орехи, чеснок.
Замочите чернослив на 20 минут, затем нарежьте кусочками.
Натрите на крупной терке сыр. Нарежьте кусочками куриное мясо и обжарьте на растительном масле, остудите. Выложите на салфетку, для удаления лишнего жира.
Далее салат выложите слоями: половина свеклы, курица с орехами, майонез, морковь с сыром, майонез, чернослив, майонез, свекла с чесноком. Поставьте в холодильник на час, чтобы он хорошо пропитался.
Салат украсьте нарезанным укропом или же отварными яичными белками.