30 дек 2020

Qahraton" salati

Yangi 2020 yil dasturxoni uchun tayyorlanayotgan taom va salatning tarkibiy masalliqlari o‘ta qimmat bo‘lishi shart emas, axir orginal yeguliklarni oddiygina masalliqlardan ham tayyorlash mumkin. Agar biroz fantaziya qilib, uni dasturxonga o‘zgacha usulda tortsangiz, nur ustiga a’lo nur bo‘ladi.
Kerakli masalliqlar:
Karam
2 ta tuxum
140 gr kolbasa
100 gr pishloq
4 oshqoshiq ko‘kno‘xat
yarimta sabli
mayonez
bir bog‘ petrushka
Tayyorlanishi:
Qaynatilgan tuxum to‘rtburchak shaklda to‘g‘rab olinadi. Salat uchun imkon qadar uy tuxumlaridan foydalanishga harakat qiling.
Karamning 1/3 qismi yupqa shaklda maydalab chiqiladi. Shundan keyin ustidan tuz sepiladi va qo‘l bilan yaxshilab aralashtiriladi. Shuni unutmangki, karam qishki turga mansub, shu sababli uni imkon qadar yumshatib olish kerak.
Dudlangan kolbasa yupqa somoncha shaklida to‘g‘rab chiqiladi. Aytib o‘tish keraki, ushbu salat uchun quruq kolbasa turlari to‘g‘ri kelmaydi, bu kabi kolbasa bo‘laklari salat ichida ham qattiq bo‘lib qolaveradi va chaynash vaqtida noqulayliklarni keltirib chiqaradi.
Xom sabzi yirik tishli qirg‘ichdan o‘tkaziladi, pishloq esa mayda tishli qirg‘ichdan o‘tkazib olinadi. Petrushka piyoz bilan maydalanadi. Agar siz salat ichidagi xom sabzini unchalik ham yoqtirmsangiz, uni masalliqlar qatoridan chiqarib tashlashingiz mumkin.
Karam, sabzi, kolbasa, tuxum va ko‘katlar idish ichiga solingach, ustidan mayonez qo‘shib, aralashtiriladi. Ta’bga ko‘ra salatning tuzi rostlanadi.
Salat chiroyli idish ichiga joylanadi va ustidan qirg‘ichlangan pishloq sepib chiqiladi.
Salatni dasturxonga tortishdan 12 soat avval tayyorlab qo‘yish mumkin. Bunday holatda uning ustiga pishloq sepilmaydi, yo‘qsa pishloq butunlay qurib qolishi mumkin. Pishloqni salat iste’mol qilinishidan 3-4 soat avval sepish tavsiya etiladi.

Комментарии