ბომბოლონები(კრემიანი ფუნთუშები )ინგრედიენტი-200 მლ თბილი რძე-20 გრ ახალი საფუარი-60 გრ შაქარი-75 გრ მზესუმზირის ზეთი-2 ც კვერცხი-1/2 ფორთოხლის ცედრა-ვანილი-550 გრ პ/ფქვილი( ნახევარი პ/ფქვილი+ ნახევარი პ/ფქვილი მანიტობა)------------------------ზეთი შესაწვავად-მოხარშული კრემი-შაქარი ან შაქრის პუდრა(შაქრის პუდრა მოვაცრათ თბილს)მომზადება1)ვიხელმძღვანელოთ ,წარმოდგენილი ვიდეო რეცეპტით2)ცომი დავამუშავოთ ენერგიულად 10-15 წთ3)მოზელილი ცომი მოვასვენოთ2-3 სთ4)ფორმა მიცემული ცომი კვლავ მოვასვენოთ 30 წთ5)შევწვათ ცხელ (არა ადუღებულ)ზეთში ,ჯერ კიდევ ცხელი ამოვსვაროთ შაქარში------------------------1 ლ.რძე-300-320 გრ შაქარი-4 ც კვერცხი-130-140 გრ პ/ფქვილი-1 ც ლიმონის ცედრა- ვანილიმომზადება1)სქელძირიან ქვაბში ჩავასხათ რძე+ლიმონის ცედრა და მივიყვანოთ ადუღებამდე .2)თასზე კვერცხს+შაქარი ვთქვიფოთ ვიდრე არ გათეთრდება +პ/ფქვილი ავთქვიფოთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე +2 ჩამჩა ცხელი რძე ვთქვიფოთ,კვლავ დავუმატოთ 2 ჩამჩა ცხელ რძე ,შემდეგ ეს მასა დავუმატოთ ქვაბში დარჩენილ რძეს. დავდგათ დაბალ ცეცხლზე და ვურიოთ ვიდრე არ ჩასქაელდება .3)მზა მოხარშულ კრემს, გადავაკრათ საკვების შესაფუთი ცელოფანი .(ცელოფანი კრემს უნდა დაედოს)და გავაცივოთ.4)შეგიძლიათ გააფორმოთ და მიირთვათ ხენდროსთან ერთად(ნახეთ კომენტარში)----------------------------
CNOBIS FURCELI
:izo dekanosidze
VIDEO-By Fatto in casa da Benedetta
ბომბოლონები(კრემიანი ფუნთუშები )
ინგრედიენტი
-200 მლ თბილი რძე
-20 გრ ახალი საფუარი
-60 გრ შაქარი
-75 გრ მზესუმზირის ზეთი
-2 ც კვერცხი
-1/2 ფორთოხლის ცედრა
-ვანილი
-550 გრ პ/ფქვილი( ნახევარი პ/ფქვილი+ ნახევარი პ/ფქვილი მანიტობა)
------------------------ზეთი შესაწვავად
-მოხარშული კრემი
-შაქარი ან შაქრის პუდრა(შაქრის პუდრა მოვაცრათ თბილს)
მომზადება1)ვიხელმძღვანელოთ ,წარმოდგენილი ვიდეო რეცეპტით
2)ცომი დავამუშავოთ ენერგიულად 10-15 წთ
3)მოზელილი ცომი მოვასვენოთ2-3 სთ
4)ფორმა მიცემული ცომი კვლავ მოვასვენოთ 30 წთ
5)შევწვათ ცხელ (არა ადუღებულ)ზეთში ,ჯერ კიდევ ცხელი ამოვსვაროთ შაქარში
-----------------------
-1 ლ.რძე
-300-320 გრ შაქარი
-4 ც კვერცხი
-130-140 გრ პ/ფქვილი
-1 ც ლიმონის ცედრა
- ვანილი
მომზადება1)სქელძირიან ქვაბში ჩავასხათ რძე+ლიმონის ცედრა და მივიყვანოთ ადუღებამდე .
2)თასზე კვერცხს+შაქარი ვთქვიფოთ ვიდრე არ გათეთრდება +პ/ფქვილი ავთქვიფოთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე +2 ჩამჩა ცხელი რძე ვთქვიფოთ,კვლავ დავუმატოთ 2 ჩამჩა ცხელ რძე ,შემდეგ ეს მასა დავუმატოთ ქვაბში დარჩენილ რძეს. დავდგათ დაბალ ცეცხლზე და ვურიოთ ვიდრე არ ჩასქაელდება .
3)მზა მოხარშულ კრემს, გადავაკრათ საკვების შესაფუთი ცელოფანი .(ცელოფანი კრემს უნდა დაედოს)და გავაცივოთ.
4)შეგიძლიათ გააფორმოთ და მიირთვათ ხენდროსთან ერთად(ნახეთ კომენტარში)
----------------------------