Do'mboq Bulochkalar

* 200ml iliq sut
*50 gr margarin yoki saryoq
*1ta tuhum (hamirga)
* 1ta tuhum sarigi (ustiga surish uchun)
*3ta osh qoshiq shakar
*3 osh qoshiq kungaboqar yog'i
*1 choy qoshiq vanilin
*1 choy qoshiq drojja
*2-2,5 stakan un
*0,5 choy qoshiq tuz
*1choyqoshiq razrexritel (soda emas)
Ustiga sepish uchun:
* 1osh qoshiq saryoq+2 -3 osh qoshiq un+1 osh qoshiq shakar uqalab olinadi
Tayyorlash:
Iliq sutga drojja 1 choy qoshiq shakar 2-3 ta osh qoshiq solib aralashtirib bir chetga olib turamiz.
Margarinni eritib olamiz tuhum shakar tuz vanilin yog' olib yaxshilab aralashtiramiz. va sutli oparaga quyamiz.
Oz ozdan elangan unni solib hamir qoramiz yaxshilab mushtlaymiz hamir bir tekis chiroylik chiqadi qolga yopishmaydigan bolishi kerak.
Usti yopiladigan idishni yoglab hamirni solib ustini zich yopib issiq joyga 1-1,5 soatga qoldiramiz.
oshgan hamirlarni (shakl berib) listga tahlab chiqamiz, ustiga tuhum sarigi surib ustiga sepish uchun tayyorlab qoyganimizni sepamiz. va 200C darajada qizdirilgan duhovkada chiroyli rang bo'lguncha pishirib olamiz. Yoqimli ishtaxa!!!

Do'mboq Bulochkalar - 574238839123

Մեկնաբանություններ