1 ჩაის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა თბილი წყალი(45C გრადუსი) 2 მთელი 1/2 ჭიქა პურის ფქვილი 2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი 1 ჩაის კოვზი მარილი 1. გააცხელეთ ღუმელი 230C გრადუსზე. საშუალო ზომის თასში ჩაასხით თბილი წყალი და გახსენით მასში საფუარი და შაქარი. დატოვეთ 10 წუთით. 2. შემდეგ ჩაუმატეთ ფქვილი, მარილი და ზეთი. ურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე და შემდეგ დაასვენეთ 5 წუთით. 3. გადაიტანეთ ცომი ფქვილმოყრილ სამუშაო ზედაპირზე და გააბრტყელეთ. გადაიტანეთ გაბრტყელებული ცომი ცოტათი ცხიმიან პიცის საცხობ ლანგარზე, შეკაზმეთ სასურველი პიცის რეცეპტის მიხედვით და აცხვეთ 15-20 წუთის განმავლობაში. მირთმევამდე აცალეთ პიცას ოდნავ შეგრილება, დაახლოებით 5 წუთით.
რეცეპტები
:B E S O
7 გრამი მშრალი საფუარი
1 ჩაის კოვზი შაქარი
1 ჭიქა თბილი წყალი(45C გრადუსი)
2 მთელი 1/2 ჭიქა პურის ფქვილი
2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
1 ჩაის კოვზი მარილი
1. გააცხელეთ ღუმელი 230C გრადუსზე. საშუალო ზომის თასში ჩაასხით თბილი წყალი და გახსენით მასში საფუარი და შაქარი. დატოვეთ 10 წუთით.
2. შემდეგ ჩაუმატეთ ფქვილი, მარილი და ზეთი. ურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე და შემდეგ დაასვენეთ 5 წუთით.
3. გადაიტანეთ ცომი ფქვილმოყრილ სამუშაო ზედაპირზე და გააბრტყელეთ. გადაიტანეთ გაბრტყელებული ცომი ცოტათი ცხიმიან პიცის საცხობ ლანგარზე, შეკაზმეთ სასურველი პიცის რეცეპტის მიხედვით და აცხვეთ 15-20 წუთის განმავლობაში. მირთმევამდე აცალეთ პიცას ოდნავ შეგრილება, დაახლოებით 5 წუთით.