3 ს.კ კაკაო 1.5 ჭიქა შაქარი 200 გრ მოხალული ნიგოზი 150 გრ კარაქი 250 გრ ორცხობილა 3 ს.კ წყალი 1 ც კვერცხი მომზადება: კვერცხი ,წყალი, შაქარი ავურიოთ და დავდგათ ნელ ცეცხლზე,. დავფშვნათ ორცხობილა და კაკაო, კარაქი ერთმანეთში ავურიოთ და ჩავასხათ მდუღარე მასაში. როცა ადუღდება, მზად იქნება და დავამატებთ ნიგოზს, ამის შემდეგ კიდევ 5 წუთს ვადუღებთ და გამოვრთავთ. დავასხათ წინასწარ გაშლილ პერგამენტის ქაღალდზე.დავახვიოთ ძეხვის ფორმის მსგავსად, გავაციოთ და შევდგათ მაცივარში.
რეცეპტები
შემადგენლობა:
3 ს.კ კაკაო
1.5 ჭიქა შაქარი
200 გრ მოხალული ნიგოზი
150 გრ კარაქი
250 გრ ორცხობილა
3 ს.კ წყალი
1 ც კვერცხი
მომზადება:
კვერცხი ,წყალი, შაქარი ავურიოთ და დავდგათ ნელ ცეცხლზე,. დავფშვნათ ორცხობილა და კაკაო, კარაქი
ერთმანეთში ავურიოთ და ჩავასხათ მდუღარე მასაში. როცა ადუღდება, მზად იქნება და დავამატებთ
ნიგოზს, ამის შემდეგ კიდევ 5 წუთს ვადუღებთ და გამოვრთავთ. დავასხათ წინასწარ გაშლილ პერგამენტის
ქაღალდზე.დავახვიოთ ძეხვის ფორმის მსგავსად, გავაციოთ და შევდგათ მაცივარში.