Бул татымалдар зыяндуу болушу мүмкүн!

🧂🌶️
1. Туз - ак өлүм?
Ооба, бул татымал эмес, бирок негизги душман тузда. Ашыкча туз = шишик + басымдын көтөрүлүшү + бөйрөктүн ашыкча жүктөлүшү. Лайфхак: туздун бир бөлүгүн кургатылган чөптөр (розмарин, райхан) же балырлар менен алмаштырыңыз - даамы ачык болуп, зыяны азыраак болот.
2. Мускат жаңгагы романтиктер үчүн эмес
Глинтвиного бир чымчым - жыпар жыт, бир аш кашык - галлюцинация жана уулануу. Күнөөлүү миристицин заты. Дозаны 1/4 чай кашыктан ашпашы керек. табакта!
3. Кассия (арзан корица) - боорго сокку
Супермаркеттердеги жыпар жыттуу зат түтөтүлүүчү таякчалар көбүнчө кумаринди камтыйт, ал организмде чогулат. Цейлон корицасын ("Cinnamomum verum" деп жазылган) тандаңыз, айрыкча аны күн сайын ботко менен кофеге кошкуңуз келсе.
4. Ачуу калемпир - от менен ойноо
Чили менен жалапенонун курамындагы капсаицин ашказандын былжыр катмарын дат басып, зарнага алып келиши мүмкүн. Эгерде сизде гастрит же рефлюкс болсо, паприка же асафоетида менен алмаштырыңыз (ысык, бирок агрессивдүү эмес).
5. Даяр "эт/балык татымал"
Көбүнчө натрий глутаматы, боёктор жана бырыштарга каршы агенттер бар. Бул аралашма баш ооруну жана сууну кармап турат. Өзүңүздүн аралашмаңызды жасаңыз: сарымсак, куркума, кара мурч + кургатылган чөптөр.
☝️Аллергия менен ооругандар, көңүл буруңуз!
Кээ бир татымалдар жашыруун провокаторлор:
- Горчица (капуста, чамгыр менен кайчылаш аллергия);
- сельдерей (көбүнчө даяр аралашмаларга кошулат);
- кунжут (көптөгөн чыгыш татымалдарына кирет).
Спайстарды зыянсыз кантип колдонсо болот?
- Тамак-ашты "химиялык чабуулга" айландырбаңыз - 1-2 басымдуу жыт жетиштүү;
- майдаланган татымалдарды эмес, бүтүн татымалдарды сатып алыңыз - жасалмалоо коркунучу азыраак (мисалы, порошок эмес, жиптеги шафран);
- Караңгы жерде сактаңыз - жарыкта, татымалдар кычкылданат жана зыяндуу заттарды бөлүп чыгарат.

Комментарии

Комментариев нет.