Второе послание к Тимофею

Въ вели́цѣмъ же домý не тóчiю сосýди злáти и срéбряни сýть, но и древя́ни и гли́няни: и óви ýбо въ чéсть, óви же не въ чéсть. А́ще ýбо ктó очи́ститъ себé от си́хъ, бýдетъ сосýдъ въ чéсть, освящéнъ и благопотрéбенъ Влады́цѣ, на вся́кое дѣ́ло благóе уготóванъ. Пóхотей ю́ныхъ бѣ́гай, держи́ся же прáвды, вѣ́ры, любвé, ми́ра со всѣ́ми призывáющими Гóспода от чи́стаго сéрдца. Бýихъ же и ненакáзанныхъ стязáнiй отрицáйся, вѣ́дый, я́ко раждáютъ свáры: рабý же Госпóдню не подобáетъ свари́тися, но ти́ху бы́ти ко всѣ́мъ, учи́телну, незлóбиву, съ крóтостiю наказýющу проти́вныя, едá кáко дáстъ и́мъ Бóгъ покая́нiе въ рáзумъ и́стины, и возни́кнутъ от дiáволскiя сѣ́ти, жи́ви уловлéни от негó въ свою́ егó вóлю.
А в большом доме есть сосуды не только золотые и серебряные, но и деревянные и глиняные; и одни в почетном, а другие в низком употреблении. Итак, кто будет чист от сего, тот будет сосудом в чести, освященным и благопотребным Владыке, годным на всякое доброе дело. Юношеских похотей убегай, а держись правды, веры, любви, мира со всеми призывающими Господа от чистого сердца. От глупых и невежественных состязаний уклоняйся, зная, что они рождают ссоры; рабу же Господа не должно ссориться, но быть приветливым ко всем, учительным, незлобивым, с кротостью наставлять противников, не даст ли им Бог покаяния к познанию истины, чтобы они освободились от сети диавола, который уловил их в свою волю.

Второе послание к Тимофею - 936475881817

Евангелие от Марка
И изыдóша фарисéе и начáша стязáтися съ ни́мъ, и́щуще от негó знáменiя съ небесé, искушáюще егó. И воздохнýвъ Дýхомъ свои́мъ, глагóла: чтó рóдъ сéй знáменiя и́щетъ? ами́нь глагóлю вáмъ, áще дáстся рóду семý знáменiе. И остáвль и́хъ, влѣ́зъ пáки въ корáбль, и и́де на о́нъ пóлъ. И забы́ша ученицы́ егó взя́ти хлѣ́бы и рáзвѣ еди́наго хлѣ́ба не имя́ху съ собóю въ корабли́. И прещáше и́мъ, глагóля: зри́те, блюди́теся от квáса фарисéйска и от квáса И́родова. И помышля́ху, дрýгъ ко дрýгу глагóлюще, я́ко хлѣ́бы не и́мамы. И разумѣ́въ Иисýсъ, глагóла и́мъ: чтó помышля́ете, я́ко хлѣ́бы не и́мате? не ý ли чýвствуете, нижé разумѣ́ете? ещé ли окаменéно сéрдце вáше и́мате? óчи имýще не ви́дите? и ýшы имýще не слы́шите? и не пóмните ли, егдá пя́ть хлѣ́бы преломи́хъ въ пя́ть ты́сящъ, коли́ко кóшъ испóлнь укрýхъ прiя́сте? Глагóлаша емý: дванáдесять. Егдá же сéдмь въ четы́ре ты́сящы, коли́ко кóшницъ исполнéнiя укрýхъ взя́сте? Они́ же рѣ́ша: сéдмь. И глагóла и́мъ: кáко не разумѣ́ете?

Вышли фарисеи, начали с Ним спорить и требовали от Него знамения с неба, искушая Его. И Он, глубоко вздохнув, сказал: для чего род сей требует знамения? Истинно говорю вам, не дастся роду сему знамение. И, оставив их, опять вошел в лодку и отправился на ту сторону. При сем ученики Его забыли взять хлебов и кроме одного хлеба не имели с собою в лодке. А Он заповедал им, говоря: смотрите, берегитесь закваски фарисейской и закваски Иродовой. И, рассуждая между собою, говорили: это значит, что хлебов нет у нас. Иисус, уразумев, говорит им: что рассуждаете о том, что нет у вас хлебов? Еще ли не понимаете и не разумеете? Еще ли окаменено у вас сердце? Имея очи, не видите? имея уши, не слышите? и не помните? Когда Я пять хлебов преломил для пяти тысяч человек, сколько полных коробов набрали вы кусков? Говорят Ему: двенадцать. А когда семь для четырех тысяч, сколько корзин набрали вы оставшихся кусков? Сказали: семь. И сказал им: как же не разумеете?

Комментарии

Комментариев нет.