Ingrediente pentru aluat: 130 ml lapte 4 g drojdie uscată 300-320 g făină 20 g #ZahărDomnița 5 g sare 1 ou 45 g unt 82% Ingrediente pentru umplutură: 50 g unt 82% 70 g #ZahărDomnița 4 g scorțișoară pudră Ingrediente pentru cremă: 100 g cremă de brânză + 20 g zahăr pudră + 3 g esență de vanilie 5 ml suc de lămâie + 20 ml lapte Mod de preparare: 1. Pentru aluat, amestecați, laptele cu drojdia uscată. 2. Într-un bol, adunați, făina cernută, zahărul și sarea, spargeți oul, turnați untul topit și laptele amestecat cu drojdia, amestecați apoi frământați aluatul aproximativ 10-12 minute. 3. Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați să crească 40 de minute. 4. Pentru umplutură, se amestecă untul moale, zahărul și scorțișoara. 5. Se scoate aluatul pe suprafața de lucru ușor înfăinată și întindeți aluatul într-o formă dreptunghiulară cu o grosime de 0,5 mm. 6. Ungeți suprafața cu umplutura pregătită și rulați pe lungime. 7. Tăiați rulouri cu o grosime de 4,5 cm, transferați într-o formă unsă cu unt, acoperiți cu peliculă și lăsați să crească 50 de minute, apoi coaceți 20-25 de minute, temperatura 180 C. 8. Ungeți suprafața cu crema (amestecați toate ingredientele împreună). Savurați cu plăcere. Poftă bună!
Zahăr Domnița
Rețetă: Cinnamon Rolls
Ingrediente pentru aluat:
130 ml lapte
4 g drojdie uscată
300-320 g făină
20 g #ZahărDomnița
5 g sare
1 ou
45 g unt 82%
Ingrediente pentru umplutură:
50 g unt 82%
70 g #ZahărDomnița
4 g scorțișoară pudră
Ingrediente pentru cremă:
100 g cremă de brânză + 20 g zahăr pudră + 3 g esență de vanilie
5 ml suc de lămâie + 20 ml lapte
Mod de preparare:
1. Pentru aluat, amestecați, laptele cu drojdia uscată.
2. Într-un bol, adunați, făina cernută, zahărul și sarea, spargeți oul, turnați untul topit și laptele amestecat cu drojdia, amestecați apoi frământați aluatul aproximativ 10-12 minute.
3. Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați să crească 40 de minute.
4. Pentru umplutură, se amestecă untul moale, zahărul și scorțișoara.
5. Se scoate aluatul pe suprafața de lucru ușor înfăinată și întindeți aluatul într-o formă dreptunghiulară cu o grosime de 0,5 mm.
6. Ungeți suprafața cu umplutura pregătită și rulați pe lungime.
7. Tăiați rulouri cu o grosime de 4,5 cm, transferați într-o formă unsă cu unt, acoperiți cu peliculă și lăsați să crească 50 de minute, apoi coaceți 20-25 de minute, temperatura 180 C.
8. Ungeți suprafața cu crema (amestecați toate ingredientele împreună).
Savurați cu plăcere. Poftă bună!