Ingrediente: - 8 g gelatină + 45 ml apă - 260 ml smântână dulce (33%) - 160 ml lapte (3,2%) - 50 g Zahăr Domnița - 1 păstaie de vanilie Mod de preparare: 1. Amestecați gelatina cu apa. 2. Într-o cratiță, combinați smântâna dulce, laptele, zahărul, semințele și păstaia de vanilie. Încălziți amestecul până apar primele bule (fără a fierbe!). 3. Opriți focul și lăsați amestecul să se aromatizeze timp de 2 ore. 4. Strecurați compoziția pentru a îndepărta păstaia de vanilie. Încălziți din nou la o temperatură de 60-70°C, adăugați gelatina hidratată și amestecați până la dizolvarea completă. 5. Turnați amestecul în boluri sau forme. Lăsați la frigider să se stabilizeze timp de 3-4 ore. Sos de merișoare: - 170 g merișoare - 50-70 g Zahăr Domnița (ajustați după gust) - 50 ml apă Mod de preparare: 1. Puneți toate ingredientele într-o cratiță și gătiți la foc mediu timp de 3-4 minute. 2. Mixați cu un blender până obțineți o textură fină, apoi lăsați sosul să se răcească complet. Servire: Serviți panna cotta cu sos de merișoare, decorată cu crenguțe de rozmarin și merișoare tăvălite în zahăr. Savurați această delicioasă rețetă!
Zahăr Domnița
Panna Cotta
Ingrediente:
- 8 g gelatină + 45 ml apă
- 260 ml smântână dulce (33%)
- 160 ml lapte (3,2%)
- 50 g Zahăr Domnița
- 1 păstaie de vanilie
Mod de preparare:
1. Amestecați gelatina cu apa.
2. Într-o cratiță, combinați smântâna dulce, laptele, zahărul, semințele și păstaia de vanilie. Încălziți amestecul până apar primele bule (fără a fierbe!).
3. Opriți focul și lăsați amestecul să se aromatizeze timp de 2 ore.
4. Strecurați compoziția pentru a îndepărta păstaia de vanilie. Încălziți din nou la o temperatură de 60-70°C, adăugați gelatina hidratată și amestecați până la dizolvarea completă.
5. Turnați amestecul în boluri sau forme. Lăsați la frigider să se stabilizeze timp de 3-4 ore.
Sos de merișoare:
- 170 g merișoare
- 50-70 g Zahăr Domnița (ajustați după gust)
- 50 ml apă
Mod de preparare:
1. Puneți toate ingredientele într-o cratiță și gătiți la foc mediu timp de 3-4 minute.
2. Mixați cu un blender până obțineți o textură fină, apoi lăsați sosul să se răcească complet.
Servire:
Serviți panna cotta cu sos de merișoare, decorată cu crenguțe de rozmarin și merișoare tăvălite în zahăr.
Savurați această delicioasă rețetă!