28 янв

Tort Medovik cu Prune și Brandy

Ingrediente pentru foi:
* 120 g Zahăr Domnița
* 100 g miere
* 2 ouă
* 100 g unt (82% grăsime)
* 400-420 g făină
* 1 linguriță cu vârf bicarbonat de sodiu
* 1 linguriță sare
Ingrediente pentru crema cu smântână:
* 1 kg smântână (30% grăsime)
* 60 g zahăr pudră
* 150 g prune uscate + 30 ml brandy
Mod de preparare:
1. Prunele cu brandy: Puneți prunele uscate într-un bol și turnați peste ele brandy. Lăsați-le la frigider, de preferință peste noapte. Înainte de asamblarea tortului, tăiați prunele cubulețe mici.
Pentru foi: 2. Într-o cratiță cu baza groasă, topiți zahărul la foc mediu până se caramelizează. Adăugați sarea și mierea, amestecând până la omogenizare. 3. Adăugați untul tăiat cubulețe și amestecați până se topește complet. 4. Luați cratița de pe foc și adăugați bicarbonatul de sodiu, amestecând bine. 5. Lăsați compoziția să se răcească ușor, apoi adăugați ouăle bătute anterior, amestecând rapid și energic pentru a le încorpora. 6. Adăugați făina în două etape: mai întâi amestecați cu o spatulă, apoi frământați cu mâinile, formând un aluat moale și elastic. 7. Împărțiți aluatul în 8 părți egale, înveliți fiecare bucată în folie alimentară și lăsați-le la frigider pentru 1-2 ore. 8. Întindeți fiecare bucată de aluat pe hârtie de pergament presărată cu făină, la o grosime de 1-2 mm. Înțepați foile pe alocuri cu o furculiță și coaceți-le la 180°C, timp de 6 minute, până devin ușor rumenite. 9. După coacere, folosiți un inel de patiserie sau un platou pentru a decupa fiecare foaie într-un cerc de 18 cm diametru. Păstrați resturile de aluat pentru decor.
Pentru cremă: 10. Într-un bol, bateți smântâna cu zahărul pudră până obțineți o textură groasă și fermă.
Asamblarea tortului: 11. Așezați straturi în ordinea următoare: o foaie cu miere, un strat de cremă, prune, apoi repetați până terminați toate ingredientele. 12. Dați tortul la frigider pentru cel puțin 8 ore, pentru ca aromele să se îmbine perfect. 13. Măcinați resturile de foaie și folosiți-le pentru decor. Dacă doriți, adăugați nuci grecești rase pentru un plus de savoare.
Savurați cu plăcere!

Tort Medovik cu Prune și Brandy

Комментарии

Комментариев нет.