Բաղադրությունը`5 ձու4 բաժակ շաքարավազ6 ճաշի գդալբուսայուղ3 բաժակ մածուն3 թեյի գդալ սոդա4 բաժակ այլուր6 ճաշի գդալ կակաո1 թեյի գդալ դարչինԿրմեի համար250 գրամ կարագ1 բանկա խտացրած կաթԳլազուրի համար3 ճաշի գդալ կակաո3 թեյի գդալ կաթ0,5 բաժակ շաքարավազ50 գրամ կարագ1 շոկոլադե սալիկԸնկույզՊատրաստման եղանակը`Ձուն հարել շաքարավազի հետ,ավելացնել մածունը`սոդայով,բուսայուղը,լավ խառնել և աստիճանաբար ավելացնել ալյուրն ու կակաոն:Բաժանել 3 մասի,մեկի մեջ լցնել դարչին և առանձին-առանձին թխել 180 °C-ում:Կրեմի պատրաստումըԿարագը հարել մինչև սպիտակելը և աստիճանաբար ավելացնել խտացրած կաթը:Շերտերը միացնել կրեմով,պատրաստել գլազուրը: Այն պատրաստելու համար կաթը և շաքարավազն անընդհատ խառնելով եփել,ավելացնել կակաոն,ապա կարագը և շոկոլադի սալիկը:այնհենց հալվի վերցնել կրակից և հովացնել: Գլազուրը լցնել շերտերի երեսին ,մեջտեղում ընկույզ դնել:
Sweet
Շոկոլադային տորթ
Բաղադրությունը`
5 ձու
4 բաժակ շաքարավազ
6 ճաշի գդալբուսայուղ
3 բաժակ մածուն
3 թեյի գդալ սոդա
4 բաժակ այլուր
6 ճաշի գդալ կակաո
1 թեյի գդալ դարչին
Կրմեի համար
250 գրամ կարագ
1 բանկա խտացրած կաթ
Գլազուրի համար
3 ճաշի գդալ կակաո
3 թեյի գդալ կաթ
0,5 բաժակ շաքարավազ
50 գրամ կարագ
1 շոկոլադե սալիկ
Ընկույզ
Պատրաստման եղանակը`
Ձուն հարել շաքարավազի հետ,ավելացնել մածունը`սոդայով,բուսայուղը,լավ խառնել և աստիճանաբար ավելացնել ալյուրն ու կակաոն:Բաժանել 3 մասի,մեկի մեջ լցնել դարչին և առանձին-առանձին թխել 180 °C-ում:
Կրեմի պատրաստումը
Կարագը հարել մինչև սպիտակելը և աստիճանաբար ավելացնել խտացրած կաթը:
Շերտերը միացնել կրեմով,պատրաստել գլազուրը: Այն պատրաստելու համար կաթը և շաքարավազն անընդհատ խառնելով եփել,ավելացնել կակաոն,ապա կարագը և շոկոլադի սալիկը:այնհենց հալվի վերցնել կրակից և հովացնել: Գլազուրը լցնել շերտերի երեսին ,մեջտեղում ընկույզ դնել: