Торт "Дамский каприз" по рецепту Ирины Хлебниковой.

Ингредиенты. ** Все продукты комнатной. На один корж нам понадобится (количество коржей вы регулируете по своему желанию):
1 яйцо
120 г сахара (я кладу 100г)
120 г сметаны
80 г муки
15 г крахмала
1 ч ложка разрыхлителя
10 г какао (для шоколадных коржей)
**Я выпекала три коржа (по очереди) в форме 20 см в диаметре.
Если вы будете готовить большее количество коржей, то советую взять форму диаметром 24 см.
Наполнители:
100 г мелко нарезанной кураги
100 г мака (готовим согласно инструкции на упаковке)
100 г подсушенных и нарубленных орехов
** Я выпекала 3 коржа, поэтому у меня три вида наполнителя.
В качестве наполнителя вы можете брать любые продукты по своему капризу)
Для пропитки коржей:
500 г сметаны смешать с сахарной пудрой (количество пудры по вкусу)
Крем:
500 мл сливок жирностью 33-35%
380 г (1 банка) вареного, сгущенного молока
Готовим корж.
Яйцо взбиваем с сахаром в светлую, воздушную массу.
Добавляем сметану, взбиваем.
Муку смешиваем с крахмалом и разрыхлителем.
Просеиваем мучную смесь - в яичную. Перемешиваем.
***Должно получиться тесто консистенции негустой сметаны.
** Очень важно вмешать мучную смесь быстро, чтобы тесто не затянулось и ваш бисквит не получился плотным.
Вмешиваем наполнитель.
Готовое тесто выкладываем в подготовленную форму. Разравниваем.
Выпекаем бисквит в заранее разогретой до 170-180 градусов духовке 25-30 минут.
Вынимаем корж, выкладываем на решетку и даем остыть полностью.
Далее выпекаем остальные коржи, каждый раз заново замешивая тесто и вмешивая в конце нужный наполнитель.
Остывшие коржи заворачиваем в пленку и убираем в холодильник на 2-24 часа, чтобы влага внутри бисквитов распределилась равномерно и ушли все корочки.
Готовим крем.
Хорошо охлажденные сливки взбиваем до мягких пиков.
Далее постепенно, небольшими порциями, добавляем вареную сгущенку и перешиваем массу до образования однородного, гладкого крема.
Сборка торта.
Каждый корж разрезаем вдоль пополам (в результате получается 6 тонких коржей). Каждый корж смазываем сладкой сметаной, оставляем на столе на час/полтора для пропитки.
Смазываем остатками крема бока и верх торта и украшаем торт по своему вкусу.
*** Торт у меня получился весом 2 кг 300 г, высотой 10,5 см.
Готовьте с любовью! Радуйте своих близких!
Kek retsept Irina Khlebnikov "Xonimlar farasingiz".
Tarkibi. ** Barcha mahsulotlar xona. Bir kek ustiga, biz (kerakli deb rostlash kek sonini) kerak:
1 tuxum
120 g shakar (I 100 g qo'yish)
120 g smetana
80 g un
15 g kraxmal
1 choy qoshiq droja
kakao 10 g (shokolad kek uchun)
** Men diametri 20 sm shaklida (o'z navbatida) uch kek pishirib.
Agar kek ko'proq pishirib bo'lsa, men siz 24 sm, diametri shakllanishga maslahat.
plomba:
100g tug'ralgan quritilgan o'rik
ko'knori 100 gramm (paketi yo'nalishlariga ko'ra pishirib)
quritilgan va tug'ralgan yong'oq 100 g
** Men uch kek pishirib, shuning uchun men plomba uch turdagi bor.
a to'ldiruvchi sifatida, siz Taniydi mahsulotlar har qanday olishi mumkin)
kek singdirish uchun:
krem 500 g sariyog '(tatib kukun miqdori) bilan aralashtiriladi
Cream:
33-35% tashkil cream yog'lilik 500 ml
(1 qalay) qaynatilgan, quyultirilgan sut 380 g
pirojnoe tayyorlang.
yorug ', havo massasi ham shakar bilan tuxum whisk.
aralashtiring, smetana qo'shish.
kraxmal va pishirish kukun bilan un xirmonlar.
un aralashmasi g'alvirdan - tuxum ichiga. Aralashtiring.
*** Siz xamir mustahkamlik qalin smetana emas olish kerak.
xamir kechikmaydi va kek qattiq o'girilib emas, shuning uchun ** Bu tez un aralashtiramiz uchun muhim ahamiyatga ega.
plomba xalaqit.
tayyor xamir tayyorlangan yirtqichlardan tarqaldi. Dastani.
25-30 daqiqa davomida 170-180 daraja uchun go'yo uchoqda kek uchoqda.
Biz panjara tarqaldi pirojnoe, olib va ​​to'liq sovishini ber.
So'ngra, har safar xamir qayta ezg'ilay va tegishli plomba oxirida aralashish qolgan kek pishirib.
Sovutish kek folga o'ralgan va, shunday qilib, 2-24 soat davomida muzlatgichda qo'ydi pechene teng tarqalgan va barcha jigarrang ketdi ichida namlik.
Kremni tayyorlash.
yumshoq tepalik hosil bo'lguncha Xo'sh sovuq, yog'upa mag'lub etdi.
So'ngra asta-sekin, kichik porsiyonlarda, quyultirilgan sut qo'shing va yagona, silliq krem ​​qadar massasini o'zgartirish.
pirojnoe yig'ish.
Har bir kek uzunasiga (6 ingichka kek berish) yarmida kesiladi. shirin qaymoq bilan har bir kek moy, singdirish uchun bir soat / yarmida stol ustiga tashlab.
kek krem ​​va ustki tomonini qolmoqda moy va didingiz uchun kek bezashni.
*** Kek Men 2 kg 300 g, balandligi 10,5 sm o'girildi.
muhabbat bilan pishirib! yaqinlaringizga quvoninglar!

Торт "Дамский каприз" по рецепту Ирины Хлебниковой. - 849798513096
Торт "Дамский каприз" по рецепту Ирины Хлебниковой. - 849798512840
Торт "Дамский каприз" по рецепту Ирины Хлебниковой. - 849798512584

Комментарии

Комментариев нет.