Kerakli maxsulotlar: Biskiviti uchun: •3 dona tuxum •1 dona tuxum sarig’i •100 gr shakar •1 gr vanilin •50 gr un •2 osh qoshiq kraxmal •3 choy qoshiq kakao Suflesi uchun: •250 gr sir slivochniy •3 osh qoshiq shakar •250 gr qaymoq •1 osh qoshiq jelatin •50 gr achiq kofe Tayorlanishi: kapuchino-uchun-tuxum Aloxida idishga tuxumlarning oqi ajratib olinadi. 50 gr shakar solib qattiq ko’pik hosil bo’lguncha ko’pirtiladi. Tuxum sarig'i Tuxumning sarigi esa boshqa idishga shakar va vanil bilan ko’pirtiriladi kerma o’xshash bo’lgunicha. pirojniy-kapuchino Ko’pirtirilgan tuxum sarig’iga ko’pirtirilgan tuxum oqi oz-ozdan extiyotkorlik bilan qo’shiladi. tuxum-oqi Elangan un bilan kraxmal qo’shiladi. kakao Xamirni ikkiga bo’lib, bir qismiga elangan kakao qo’shiladi. biskvit biskvit-1 Duxovka listiga pishiriq qog’ozi to’shaladi. Qandolot qopchasi yordamida, birinchi oq xamirdan chiziqchalar quyiladi so’ng kakaoli xamir quyiladi. 170 C haroratda 10-15 daqiqa pishiriladi. Oq chiziqlar qizorib ketmasligi kerak. biskvit2 Pishgach shakar sepilgan sochiqga qo’yib usti sochiq bilan yopib sovutiladi. Keyingi jarayonlarda biskvit sinmasligi uchun. Yana bir usuli biskvit pishgach, darhol qotgan chetlari kesib rulet qilib o’raladi. O’rtasiga o’qlov yoki sochiq qo’yib o’raladi. kofe-qaxva Achchiq qaxva tayyorlanadi. Ozgina sovugach jelatin solinadi 10-15 daqiqa turadi. So’ng qaxva qizdirib jelatin eritiladi. qaynab ketmasligi kerak. mikser Qaymoqqa shakar solib ko’pirtiriladi, sir slivochniy va jelatin solinadi. falga Turbichkadek o’ralgan biskvit kesib chiqiladi. Krem solayotgan payt turbichkalar ochilib ketmasligi uchun, falga o’rab bog’lab qo’yiladi vaqtincha. antiqa-pishiriq Ichi krem bilan to’ldirib 3-4 soatga sovutgichga qo’yiladi. kapuchino-pirojniy Qanday bezatish sizning didingizga bog’liq.
♥♥₣ãριωτα ฿εκåjóŋ♥♥
Kapuchino pirojnisi.
Kerakli maxsulotlar:
Biskiviti uchun:
•3 dona tuxum
•1 dona tuxum sarig’i
•100 gr shakar
•1 gr vanilin
•50 gr un
•2 osh qoshiq kraxmal
•3 choy qoshiq kakao
Suflesi uchun:
•250 gr sir slivochniy
•3 osh qoshiq shakar
•250 gr qaymoq
•1 osh qoshiq jelatin
•50 gr achiq kofe
Tayorlanishi:
kapuchino-uchun-tuxum
Aloxida idishga tuxumlarning oqi ajratib olinadi. 50 gr shakar solib qattiq ko’pik hosil bo’lguncha ko’pirtiladi.
Tuxum sarig'i
Tuxumning sarigi esa boshqa idishga shakar va vanil bilan ko’pirtiriladi kerma o’xshash bo’lgunicha.
pirojniy-kapuchino
Ko’pirtirilgan tuxum sarig’iga ko’pirtirilgan tuxum oqi oz-ozdan extiyotkorlik bilan qo’shiladi.
tuxum-oqi
Elangan un bilan kraxmal qo’shiladi.
kakao
Xamirni ikkiga bo’lib, bir qismiga elangan kakao qo’shiladi.
biskvit
biskvit-1
Duxovka listiga pishiriq qog’ozi to’shaladi. Qandolot qopchasi yordamida, birinchi oq xamirdan chiziqchalar quyiladi so’ng kakaoli xamir quyiladi. 170 C haroratda 10-15 daqiqa pishiriladi. Oq chiziqlar qizorib ketmasligi kerak.
biskvit2
Pishgach shakar sepilgan sochiqga qo’yib usti sochiq bilan yopib sovutiladi.
Keyingi jarayonlarda biskvit sinmasligi uchun. Yana bir usuli biskvit pishgach, darhol qotgan chetlari kesib rulet qilib o’raladi. O’rtasiga o’qlov yoki sochiq qo’yib o’raladi.
kofe-qaxva
Achchiq qaxva tayyorlanadi. Ozgina sovugach jelatin solinadi 10-15 daqiqa turadi. So’ng qaxva qizdirib jelatin eritiladi. qaynab ketmasligi kerak.
mikser
Qaymoqqa shakar solib ko’pirtiriladi, sir slivochniy va jelatin solinadi.
falga
Turbichkadek o’ralgan biskvit kesib chiqiladi. Krem solayotgan payt turbichkalar ochilib ketmasligi uchun, falga o’rab bog’lab qo’yiladi vaqtincha.
antiqa-pishiriq
Ichi krem bilan to’ldirib 3-4 soatga sovutgichga qo’yiladi.
kapuchino-pirojniy
Qanday bezatish sizning didingizga bog’liq.