Плачинда є національною стравою Молдови. Це різновид пирога, який можна готувати з солодкою, солоною або зовсім без начинки. Зазвичай її готують з картоплею, творогом, гарбузом (тыквою). Я під чітким керівництвом свого чоловіка приготувала з гарбузом (тыквою). Необхідні інгредієнти: - 1 ст. кефіру; - 1 яйце; - 1 ст.л. олії; - 1 ч.л соди гашеної; - 1 ч.л. солі; - 2 ч.л. цукру;(сахара) - 300-350 гр муки(тісто має бути не тугим). Для начинки: - 250 гр гарбуза (тыквы); - 5 ст.л цукру. Спосіб приготування: 1) в кефір вбиваємо яйце і трохи збиваємо. Додаємо цукор, сіль, соду і перемішуємо. По трошку додаємо муку і замішуємо не туге тісто. Залишаємо (оставляем) його відпочити на 1 годину. 2) для начинки гарбуз тремо на крупну тертку. 3) тісто ділимо на 5 частин. Розкачуємо тісто в круг тоненько-тоненько. На середину круга кладемо тертий гарбуз і посипаємо 1 ст. л цукру (можна на свій смак більше або менше). Згортаємо круг конвертом і добре защіпаємо краї, щоб начинка не витікала. Можна легенько розкачати качалкою. Взагалі плачинда має бути круглою, у мене не зовсім получилася. 4) випікаємо плачинду на сковорідці на олії. Спочатку з того боку,де немає шва, а потім перевертаємо і дожарюємо (можна накрити кришкою). Я цього не робила, бо тісто і шви у мене получилися тоненькими. Готуються швидко. Плачинда смачна і в гарячому і в холодному вигляді. СМАЧНОГО!!!
Хлебосольные хозяйки - рецепты домашней кухни
ПЛАЧИНДА.
Плачинда є національною стравою Молдови. Це різновид пирога, який можна готувати з солодкою, солоною або зовсім без начинки. Зазвичай її готують з картоплею, творогом, гарбузом (тыквою). Я під чітким керівництвом свого чоловіка приготувала з гарбузом (тыквою).
Необхідні інгредієнти:
- 1 ст. кефіру;
- 1 яйце;
- 1 ст.л. олії;
- 1 ч.л соди гашеної;
- 1 ч.л. солі;
- 2 ч.л. цукру;(сахара)
- 300-350 гр муки(тісто має бути не тугим).
Для начинки:
- 250 гр гарбуза (тыквы);
- 5 ст.л цукру.
Спосіб приготування:
1) в кефір вбиваємо яйце і трохи збиваємо. Додаємо цукор, сіль, соду і перемішуємо. По трошку додаємо муку і замішуємо не туге тісто. Залишаємо (оставляем) його відпочити на 1 годину.
2) для начинки гарбуз тремо на крупну тертку.
3) тісто ділимо на 5 частин. Розкачуємо тісто в круг тоненько-тоненько. На середину круга кладемо тертий гарбуз і посипаємо 1 ст. л цукру (можна на свій смак більше або менше). Згортаємо круг конвертом і добре защіпаємо краї, щоб начинка не витікала. Можна легенько розкачати качалкою. Взагалі плачинда має бути круглою, у мене не зовсім получилася.
4) випікаємо плачинду на сковорідці на олії. Спочатку з того боку,де немає шва, а потім перевертаємо і дожарюємо (можна накрити кришкою). Я цього не робила, бо тісто і шви у мене получилися тоненькими. Готуються швидко.
Плачинда смачна і в гарячому і в холодному вигляді.
СМАЧНОГО!!!