15 авг 2019

#Ջեռեփուկ

#Կարտոֆիլով
#Հավի մսով
5-6 հատ միջին չափի կարտոֆիլը կլոր-կլոր կտրտել, համեմել աղով, կարմիր պղպեղով և շարել հրակայուն ափսեի մեջ։ Վրան շարել նախապես ձեր նախընտրած համեմունքներով մարինացված հավի միսը, ավելացնել կիսալուսնաձև կտրտած գլուխ սոխ, լցնել սոուսը և ուղարկել ջեռոց։ Կարտոֆիլի վրա մի քանի տեղ փոքր կտորներով կարագ դնել։ Սոուսի համար խորը ափսեի մեջ խառնում ենք 2 ճաշի գդալ թթվասեր, 1 ճաշի լիքը գդալ տոմատ, 1 ատամիկ ճզմած սխտոր, սև պղպեղ, մի փոքր գոլ ջուր։ Երբ ջեռեփուկն արդեն եփված է, հանում ենք ջեռոցից, վրան լցնում կամ քսում 2 հարած ձվի մեջ խառնած քերած պանիրն ու կանաչին, ևս 5 րոպեով դնում ջեռոցի մեջ. մինչև երեսին կարմիր շերտ առաջանա։ Ցանկալի է մատուցել տաք-տաք։🍽

Комментарии

Комментариев нет.