ԽԱՎԻԱՐ--(ԻԿՌԱ ) ՀԱՅԿԱԿԱՆ ՁևՈՎ ---Գալիսա համով-հոտով բադրջանից հայկական իկրա փակելու ժամանակը....

ՍՄԲՈՒԿԻՑ ԽԱՎԻԱՐ--(ԻԿՌԱ ) ՀԱՅԿԱԿԱՆ ՁևՈՎ --- Ես իհարկե գիտեմ, որ կան սմբուկից խավիարի շատ բաղադրատոմսեր և, հավանաբար, յուրաքանչյուր տնտեսուհի ունի իր սեփական բաղադրատոմսը---...Բայց ես կցանկանայի , որ դուք պարզապես փորձեք այս ձևով !!! Այս ձևի հիմնական առանձնահատկությունն այն է, որ նրա մեջ օգտագործվող բանջարեղենը , ոչ թե տապակած, եփած, գոլորշաեփ, կամ նույնիսկ ջեռոցում պատրաստված ձևով է պատրաստվում---այլ բացառապես... բաց կրակի վրա--- Իհարկե կարելի է և տապակել, և եփել, և նույնիսկ ջեռոցում խորովել--... Բայց դա կլինի բոլորովին այլ խավիար:Ես շատ կցանկանայի որ դուք պատրաստեք հենց այն նույն բաղադրությամբ , ինչ կերպ որ ես ներկայացնում եմ---- բաղադրության մեջ առանց ավելացնելու օգտագործվող մթերքների քանակը---- և իհարկե գրամաչափը- Փորձեք նույն համամասնությամբ,բացարձակապես ոչինչ առանց ավելացնելու կամ վերացման !!! Ես ձեզ վստահեցնում եմ, որ համն այնքան ձեզ դուր կգա --- որ խավիարը կփորձեք այսուհետ պատրաստել հենց այս կերպ-Տարիների ընթացքում ճշգրտված բաղադրատոմս է--- Այս կերպ խավիար եմ եփում , գրեթե ամեն տարի ---և դա արդեն-20 տարուց ավելի ......---- Շատ համեղ բույր ունի--հաճելի գույն և արտակարգ անասելի համ---և երբեք նման չէ խանութից գնված խավիարի-ՄԵԶ ԱՆՀՐԱԺԵՇՏ Է---5 -7 կգ սմբուկ 2 կգ քաղցր կարմիր բուլղարական պղպեղ ( ՈՉ ԿԱՆԱՉ !)... կարող եք ավելացնել 3-4 հատ կծու պղպեղ ,եթե Ձեզ դուր է գալիս և սիրում եք կծու..)) , 0,5 կգ տոմատի մածուկ կամ 2-3 կգ լոլիկ , 2 կգ գլուխ սոխ, 1 մեծ փունջ մաղադանոս ,2-2,5 ճաշի գդալ աղ, 1 լիտր բուսական յուղ,
Խորովել կրակի վրա բանջարեղենը, հեռացնել կեղևը և աղալ մսաղացով---- Սոխը անց կացնել մսաղացով կամ մանր կտրատել /ես աղում եմ/ ---Տապակել սոխը բուսական յուղով--մինչև ոսկե դարչնագույն.դառնա--- ավելացնել կարմիր աղացած պղպեղը, նվազեցնել կրակը եւ շարունակել եփել --- 20 րոպե հետո ավելացնել սմբուկը եւ շարունակել եփել, երբեմն խառնելով փայտե գդալով,որ չայրվի---- Այսպես եփել մոտ 40 րոպե:-Որից հետո ավելացնել տոմատի մածուկը, նույնքան էլ ջուր---- կամ աղացած լոլիկը և աղը .------Լավ խառնել և շարունակել մեկ ժամ (գուցե ավելի --- քանի որ խավիարը շատ է եփվում)---Ավարտից 20 րոպե առաջ ավելացնել մանր կտրատված մաղադանոսը. Լցնել բանկաները և պահել սառնարանում---կամ տաք-տաք լցնել ու զակատել կամ էլ ստերիլիզացնել նոր զակատել /փակել մետաղյա կափարիչով/-Երբ բացում եք բանկայի կափարիչը--- մի անասելի համ ու հոտ է զգացվում--- փայտի, ծխի հոտը---նամանավանդ երբ պատրաստված է լինում խաղողի ճյուղերից-արքադից (վազերից էտած ու չորացրած մատները, որ գործածում են իբրև վառելիք)--- Անբացատրելի համ ու հոտ----ԲՈՈՐՆ ԷԼ ՊԱՏՐԱՍՏՈՒՄ ԵՆ ՈՒ ԲՈԼՈՐԻ ՄՈՏ ԷԼ ՅՈՒՐՈՎԻ ՀԱՄԵՂ Է ՍՏԱՑՎՈՒՄ, ԲԱՅՑ ԵՍ ԳՐԵԼԻՍ Ի ՆԿԱՏԻ ՈՒՆԵՄ ՄԹԵՐՔՆԵԻ ՀԵՆՑ ԱՅՍ ՉԱՓԱԲԱԺԻՆԸ( ոչ ավել և ոչ պակաս ...և առանց այլ մթերքների ավելացման՝.... գազար, սխտոր, կանաչ պղպեղ և այլն...) ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ----

ԽԱՎԻԱՐ--(ԻԿՌԱ ) ՀԱՅԿԱԿԱՆ ՁևՈՎ ---Գալիսա համով-հոտով բադրջանից հայկական իկրա փակելու ժամանակը....ՍՄԲՈՒԿԻՑ ԽԱՎԻԱՐ--(ԻԿՌԱ ) ՀԱՅԿԱԿԱՆ ՁևՈՎ --- Ես իհարկե գիտեմ, որ կան սմբուկից խավիարի շատ բաղադրատոմսեր և, հավանաբար, յուրաքանչյուր տնտեսուհի ունի իր սեփական բաղադրատոմսը---...Բայց ես կցանկանայի , որ դուք պարզապես փորձեք այս ձևով !!! - 838353412450

Комментарии

Комментариев нет.