Փքաբլիթ (ՊՈՆՉԻԿ) Բաղադրիչներ. Տաք Կաթ կամ ջուր – 2 բաժակ, Չոր խմորիչ – 1 դեսերտի գդալ, շաքարավազ – 1թեյի գդալ+ 1 ճաշի գդալ խմորի մեջ-, աղ, վանիլ, բուսայուղ – 30 մլ, ալյուր մոտ –(հունցելու ընթացքում կկողմնորոշվեք պետք է ավելացնել թե՝ ոչ--- խմորը պետք է ստացվի ձեռքերին չկպչող խմոր-) 4 բաժակ,------- ԿՐԵՄ: ձու – 1 հատ, շաքարավազ – 1 բաժակ, վանիլ , ալյուր – 1 ճաշի գդալ, կաթ – 1 բաժակ, Կակաո - 1-2 ճաշի գդալ Շաքարի փոշի վրան ցանելու համար, Բուսայուղ տապակելու համար--- Գոլ Կաթի կամ ջրի մեջ լցնել դրոժը, պեսոկն ու ալյուրը ու լավ խառնել- Թողնել մի 10-15 րոպե-, որ մասսան ծավալով մեծանա- Թասի մեջ լցնել մնացած ջուրը, պեսոկը, աղը, ձեթը --- Վրան ավելացնել դրոժի մասսան ու ալյուրը-, ալյուրն այնքան որ դառնա ձեռքերին չկպչող խմոր--- Հունցել խմոր--- Ծածկել խմորը և թողնել 1 ժամ տաք տեղում որ հասունանա-ու ծավալով մեծանա: Այդ ընթացքում Պատրաստել կրեմը: Շաքարավազը, ալյուրը, ձուն, վանիլը, կակաոն լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել սառը կաթ, խառնելով եփել միջին բարձրության կրակով, մինչև մասսան թանձրանա: Մեկ ժամ հետո խմորը բաժանել երկու մասի, ամեն մեկը բացել 5մմ հաստությամբ, թեյի բաժակով շրջանակներ կտրել, մեջը դնել 1 թեյի կամ ճաշի գդալ կրեմ, փակել երկրորդ շրջանակով, ծայրերը փակել, շարել յուղ քսած սինու վրա, թողնել 15 րոպե որ հանգստանա: Տապակը/թավա / լցնել բուսայուղով մոտ 3-4 մատ հաստությամբ... սեղմել հանգստացած խմորի վրա տապակեցնելով այն/եթե ուզում եք շատ փքված ուռած լինի 😀 մի՛ սեղմեք/.... և թխել փքաբլիթները ամեն կողմից մինչև հաճելի կարմրի: Թողնել մի քիչ հովանան, և վրան շաքարի փոշի ցանել: Մատուցել տաք կակաոյի հետ: Բարի ախորժակ
★ ★ Հայկական խոհանոց ★ ★
ՇԱԱԱՏ ՀԱՄԵՂ ՊՈՆՉԻԿ++++++ԿԱԿԱՈ...
Փքաբլիթ (ՊՈՆՉԻԿ)
Բաղադրիչներ.
Տաք Կաթ կամ ջուր – 2 բաժակ,
Չոր խմորիչ – 1 դեսերտի գդալ,
շաքարավազ – 1թեյի գդալ+ 1 ճաշի գդալ խմորի մեջ-,
աղ,
վանիլ,
բուսայուղ – 30 մլ,
ալյուր մոտ –(հունցելու ընթացքում կկողմնորոշվեք պետք է ավելացնել թե՝ ոչ--- խմորը պետք է ստացվի ձեռքերին չկպչող խմոր-) 4 բաժակ,-------
ԿՐԵՄ:
ձու – 1 հատ,
շաքարավազ – 1 բաժակ,
վանիլ
, ալյուր – 1 ճաշի գդալ,
կաթ – 1 բաժակ,
Կակաո - 1-2 ճաշի գդալ
Շաքարի փոշի վրան ցանելու համար,
Բուսայուղ տապակելու համար---
Գոլ Կաթի կամ ջրի մեջ լցնել դրոժը, պեսոկն ու ալյուրը ու լավ խառնել- Թողնել մի 10-15 րոպե-, որ մասսան ծավալով մեծանա-
Թասի մեջ լցնել մնացած ջուրը, պեսոկը, աղը, ձեթը --- Վրան ավելացնել դրոժի մասսան ու ալյուրը-, ալյուրն այնքան որ դառնա ձեռքերին չկպչող խմոր--- Հունցել խմոր--- Ծածկել խմորը և թողնել 1 ժամ տաք տեղում որ հասունանա-ու ծավալով մեծանա:
Այդ ընթացքում Պատրաստել կրեմը:
Շաքարավազը, ալյուրը, ձուն, վանիլը, կակաոն լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել սառը կաթ, խառնելով եփել միջին բարձրության կրակով, մինչև մասսան թանձրանա: Մեկ ժամ հետո խմորը բաժանել երկու մասի, ամեն մեկը բացել 5մմ հաստությամբ, թեյի բաժակով շրջանակներ կտրել, մեջը դնել 1 թեյի կամ ճաշի գդալ կրեմ, փակել երկրորդ շրջանակով, ծայրերը փակել, շարել յուղ քսած սինու վրա, թողնել 15 րոպե
որ հանգստանա:
Տապակը/թավա / լցնել բուսայուղով մոտ 3-4 մատ հաստությամբ... սեղմել հանգստացած խմորի վրա տապակեցնելով այն/եթե ուզում եք շատ փքված ուռած լինի 😀 մի՛ սեղմեք/.... և թխել փքաբլիթները ամեն կողմից մինչև հաճելի կարմրի: Թողնել մի քիչ հովանան, և վրան շաքարի փոշի ցանել:
Մատուցել տաք կակաոյի հետ:
Բարի ախորժակ