Сохраняйте эти проверенные рецепты и пробуйте, друзья! Варенье из черешни с косточками ⚡ Ингредиенты: Ягоды черешни — 1 кг Сахар — 1 кг Вода — 350 мл 0,5 ч.л. ванилина и сок 1 лимона — по желанию. ⚡ Приготовление: 1. Ягоды промываем и хорошо обсушиваем. В кастрюлю с толстым дном вливаем воду, добавляем сахар и, помешивая, доводим до кипения. 2. Помещаем в чуть остывший сироп ягоды и оставляем на 2 часа. Затем доводим до кипения на медленном огне, помешивая. 3. Варим, пока ягоды не станут почти прозрачными. По желанию добавляем сок лимона и ванилин, еще раз кипятим варенье и горячим разливаем по стерилизованным банкам. Компот из черешни ⚡ Ингредиенты (на трехлитр. банку): Черешня — 700 г Вода — 2,5 л Сахар — 200 г Лимонная кислота — 0,5 ч.л. ⚡ Приготовление: 1. Черешню промываем, удаляем косточки и кладем в банку. 2. Косточки заливаем водой и варим 2-3 минуты. 3. Затем вынимаем косточки и этой водой заливаем банку с черешней. Оставляем минут на 15, затем сливаем воду в кастрюлю, добавляем сахар и лимонную кислоту и кипятим. 4. Кипящим сиропом заливаем черешню и закатываем. Укутываем в одеяло до остывания. А какие заготовки из черешни делаете вы?👇 https://vk.com/feed?q=%23%D0%93%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82_%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D1%8B§ion=search _____________ Қысқа арналған шие 🍒 ⠀ Осы тексерілген рецепттерді сақтап алыңыз да, міндетті түрде қолданып көріңіз, достар! ⠀ Тасты шие тосабы ⚡ Құрамы: Шие – 1 кг Қант – 1 кг Су – 350 мл 0,5 шай қасық ванилин және 1 лимонның шырыны – қалауыңызша ⠀ ⚡ Дайындау тәсілі: 1. Шиені жуып, жақсылап кептіреміз. Қалың түпті кастрөлге суды құйып, қант қосып, араластыра отырып қайнатамыз. 2. Сироп сәл суыған соң оған шиені салып, 2 сағатқа қалдырамыз. Содан кейін баяу отта қайнатамыз. 3. Шиелер мөлдірлей бастағанда, қажет болса, лимон шырыны мен ванилин қосамыз. Тағы бір қайнатып, ыстық күйінде стерильденген банкаларға құйып жабамыз. ⠀ Шие компоты ⚡ Құрамы (үш литрлік банкаға): Шие – 700 г Су – 2,5 л Қант – 200 г Лимон қышқылы – 0,5 шай қасық ⠀ ⚡ Дайындау тәсілі: 1. Шиені жуып, сүйектерін алып, банкіге саламыз. 2. Сүйектерге су құйып, 2–3 минут қайнатамыз. 3. Сүйектерді алып тастап, сол сумен банкідегі шиені құйып, 15 минутқа қалдырамыз. Содан кейін суды қайта құйып алып, оған қант пен лимон қышқылын қосып қайнатамыз. 4. Қайнаған сироппен шиені құйып, банкіні жабамыз. Банкіні көрпеге орап, толық суығанша қоямыз. ⠀ Ал сіз қандай шие тосаптары мен компоттарын жасайсыз?👇 ⠀ https://vk.com/feed?q=%23%D0%93%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82_%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D1%82%D0%B5%D1%80§ion=search
Семена, саженцы почтой по Казахстану
Черешня на зиму🍒
Сохраняйте эти проверенные рецепты и пробуйте, друзья!
Варенье из черешни с косточками
⚡ Ингредиенты:
Ягоды черешни — 1 кг
Сахар — 1 кг
Вода — 350 мл
0,5 ч.л. ванилина и сок 1 лимона — по желанию.
⚡ Приготовление:
1. Ягоды промываем и хорошо обсушиваем. В кастрюлю с толстым дном вливаем воду, добавляем сахар и, помешивая, доводим до кипения.
2. Помещаем в чуть остывший сироп ягоды и оставляем на 2 часа. Затем доводим до кипения на медленном огне, помешивая.
3. Варим, пока ягоды не станут почти прозрачными. По желанию добавляем сок лимона и ванилин, еще раз кипятим варенье и горячим разливаем по стерилизованным банкам.
Компот из черешни
⚡ Ингредиенты (на трехлитр. банку):
Черешня — 700 г
Вода — 2,5 л
Сахар — 200 г
Лимонная кислота — 0,5 ч.л.
⚡ Приготовление:
1. Черешню промываем, удаляем косточки и кладем в банку.
2. Косточки заливаем водой и варим 2-3 минуты.
3. Затем вынимаем косточки и этой водой заливаем банку с черешней.
Оставляем минут на 15, затем сливаем воду в кастрюлю, добавляем сахар и лимонную кислоту и кипятим.
4. Кипящим сиропом заливаем черешню и закатываем. Укутываем в одеяло до остывания.
А какие заготовки из черешни делаете вы?👇 https://vk.com/feed?q=%23%D0%93%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82_%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D1%8B§ion=search _____________
Қысқа арналған шие 🍒
⠀
Осы тексерілген рецепттерді сақтап алыңыз да, міндетті түрде қолданып көріңіз, достар!
⠀
Тасты шие тосабы
⚡ Құрамы:
Шие – 1 кг
Қант – 1 кг
Су – 350 мл
0,5 шай қасық ванилин және 1 лимонның шырыны – қалауыңызша
⠀
⚡ Дайындау тәсілі:
1. Шиені жуып, жақсылап кептіреміз. Қалың түпті кастрөлге суды құйып, қант қосып, араластыра отырып қайнатамыз.
2. Сироп сәл суыған соң оған шиені салып, 2 сағатқа қалдырамыз. Содан кейін баяу отта қайнатамыз.
3. Шиелер мөлдірлей бастағанда, қажет болса, лимон шырыны мен ванилин қосамыз. Тағы бір қайнатып, ыстық күйінде стерильденген банкаларға құйып жабамыз.
⠀
Шие компоты
⚡ Құрамы (үш литрлік банкаға):
Шие – 700 г
Су – 2,5 л
Қант – 200 г
Лимон қышқылы – 0,5 шай қасық
⠀
⚡ Дайындау тәсілі:
1. Шиені жуып, сүйектерін алып, банкіге саламыз.
2. Сүйектерге су құйып, 2–3 минут қайнатамыз.
3. Сүйектерді алып тастап, сол сумен банкідегі шиені құйып, 15 минутқа қалдырамыз.
Содан кейін суды қайта құйып алып, оған қант пен лимон қышқылын қосып қайнатамыз.
4. Қайнаған сироппен шиені құйып, банкіні жабамыз. Банкіні көрпеге орап, толық суығанша қоямыз.
⠀
Ал сіз қандай шие тосаптары мен компоттарын жасайсыз?👇
⠀ https://vk.com/feed?q=%23%D0%93%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82_%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D1%82%D0%B5%D1%80§ion=search