"П'яниця"- пляцок (Смачні рецепти)

Інгредієнти:
для тіста:
- яєчні білки: 6;
- цукор: 200 гр.;
- кокосова стружка: 150 гр.;
- сухий мак: 150 гр.;
- розпушувач печива: 2 ч.л.;
для крему:
- молоко: 200 гр.;
- цукор: 100 гр.;
- борошно: 1.5 ст. л.;
- крохмаль: 1.5. ст.л.
- яєчні жовтки: 6;
- масло вершкове: 250 гр.;
- ванільна есенція;
- печиво солодкий крекер, або будь яке крихке печиво: 200 гр.;
- коньяк: 50 гр.для поливи шоколадної:
- масло вершкове: 100 гр.;
- какао: 2 ст.л.;
- цукор 3 ст.л.;
- молоко: 1 ст.л.
Приготування:
І) тісто:
1.Збити окремо білки з цукром у густу піну.
2.До збитої маси, поступово додаємо не припиняючи повільного збивання, кокос, мак, порошок до печива.
3.Тісто випікаємо одним коржем обов'язково на жирному пергаменті. Форма 23х23 см. або кругла діаметром 25 см.
ІІ) крем:
1. Скип'ятити 200 мл. молока з цукром.
2.Поки закипає молоко збиваємо жовтки з крохмалем і мукою.
3.Коли молоко почне закипати, вливаємо жовткову масу, постійно помішуючи. Доводимо крем до кипіння і виключаємо.
4.Ставимо крем охолоджувати.
5.В охолоджену кремову масу додаємо м'яке масло, ваніль. Збиваємо міксером до пухкого стану
6.Крем ставимо в холодильник.
ІІІ) оформляємо пляцок:
1. На охолоджений корж викладаємо крем, зверху печиво, яке скроплюємо коньяком і поливаємо шоколадною помадкою.
2. Ставимо пляцок в холодильник на 2 години.

"П'яниця"- пляцок (Смачні рецепти) - 855968931593

Комментарии