-Эгер плитанын үстүн дат басып кетсе, ысытылган суу май менен сүртүп койсоңуз, оңой кетет.
-Сырды теркадан өткөрүү оңой болсун десеңиз-терканы май менен майлап алгыла. -Эгерде ашканада жагымсыз жыторун алса, көмөч казанга уксус куюп, ысытсаңыз жыт кетип калат. -Бышырылган жумуртканын сарысы карайбай сапсары бойдон калсын десеңиз, муздак сууга муздак жумурткаларды салып анан кайнатуу керек. Кайнаган соң, өчүрүп, муздатуу зарыл. -Эгер салатка пиязды кошууда ачуулугу тоскоол болуп жатса, туурагандан кийин, майда тешиктери бар идишке салып ысык суу менен чайкап коюу сунушталат. -Камыр ысык сууга жуурулса, катуу болуп калат. -Сүттү тырмакка тамызса, эгер ал жаңы болсо, тырмакка шарча болуп токтоп калат. Эгер эски болсо, токтобой агып кетет. -Жыгачтан жасалган буюмдарга акиташ салып койсо, кумурска кирбейт. -Бычакты туздуу сууга жарым саат салып коюп курчутса, жакшы курчуйт.
СЕЗИМ СЕРЕСИ.
-Эгер плитанын үстүн дат басып кетсе, ысытылган суу май менен сүртүп койсоңуз, оңой кетет.
-Сырды теркадан өткөрүү оңой болсун десеңиз-терканы май менен майлап алгыла.
-Эгерде ашканада жагымсыз жыторун алса, көмөч казанга уксус куюп, ысытсаңыз жыт кетип калат.
-Бышырылган жумуртканын сарысы карайбай сапсары бойдон калсын десеңиз, муздак сууга муздак жумурткаларды салып анан кайнатуу керек. Кайнаган соң, өчүрүп, муздатуу зарыл.
-Эгер салатка пиязды кошууда ачуулугу тоскоол болуп жатса, туурагандан кийин, майда тешиктери бар идишке салып ысык суу менен чайкап коюу сунушталат.
-Камыр ысык сууга жуурулса, катуу болуп калат.
-Сүттү тырмакка тамызса, эгер ал жаңы болсо, тырмакка шарча болуп токтоп калат. Эгер эски болсо, токтобой агып кетет.
-Жыгачтан жасалган буюмдарга акиташ салып койсо, кумурска кирбейт.
-Бычакты туздуу сууга жарым саат салып коюп курчутса, жакшы курчуйт.