Якщо Ви ніяк не можете придумати, якусь закуску запропонувати гостям на святковому вечері, то дуже рекомендую приготувати конвертики з грибами. Поєднання листкового тіста і обсмажених грибів просте, але неймовірно смачне. Виглядає закуска дуже заманливо, готується простіше простого, а інгредієнти можна купити в найближчому магазині. На приготування не піде багато часу, і, що ще важливо, грошей. Тому конвертики з грибами - ідеальне рішення для Вашого святкового столу. Інгредієнти для приготування конвертиків з грибами: Листкове тісто - 400 г Печериці - 350 г Сир твердий - 300 г Часник - 6 зубчиків Цибуля ріпчаста - 1 шт. Масло вершкове - 250 г Сіль - за смаком Чорний мелений перець - за смаком Кмин - за смаком Борошно для присипки Інвентар: Посуд Ножа Чеснокодавилка Обробна дошка Скалка Терка Плита Сковорода Духовка Деко Приготування конвертиків з грибами. Крок 1: Готуємо начинку конвертиків. Майбутня начинка У якості грибної начинки для конвертиків краще всього підійдуть свіжі шампіньйони. Хоча це, зрозуміло, не єдиний варіант. Отже, гриби очищаємо, промиваємо і дрібно ріжемо. Обсмажуємо часник Тепер беремо сковороду з товстими стінками, ставимо її на конфорку і підпалюємо. Кидаємо в сковороду вершкове масло і розтоплюємо його. Поки масло потихеньку зменшується, видавлюємо до нього часник, додаємо дрібно нашатковану цибулю і злегка це все обсмажуємо, постійно помішуючи. Додаємо в сковорідку порізані гриби, солимо, додаємо приправи і обсмажуємо їх 10-15 хвилин до тих пір, поки не випарується вся рідина. Перемішуємо, і ось начинка готова! Крок 2: Готуємо тісто для конвертиків. Розкачуємо тісто Для приготування цієї закуски підійде як дріжджове листкове тісто, так і бездріжджове. Як покупне заморожене, так і приготоване своїми руками. Якщо тісто заморожене, то перед початком готування його необхідно розморозити. Посипаємо борошном раскаточную поверхню і розкачуємо тісто в тонкий пласт. Ріжемо тісто на квадрати - це і будуть наші конвертики. Крок 3: Готуємо конвертики з грибною начинкою. Кладемо начинку На приготування конвертиків у нас піде рівно стільки часу, скільки буде потрібно духовці, щоб розігрітися, тому саме час її включити. Кожен квадратик змащуємо топленим вершковим маслом, викладаємо грибну начинку, а зверху посипаємо тертим сиром (дуже добре підійде сир пармезан). Формуємо конвертик Збираємо майбутню закуску в конверт, або, якщо не дуже виходить, то в мішечок. Укладаємо конвертики на деко, попередньо змащений маслом і трохи обсипаний борошном. Випікаємо майбутню закуску в попередньо нагрітій до 200 градусів духовці протягом 15 хвилин. Крок 4: Подаємо готові конвертики з грибами на стіл. Закуска готова! Цю соковиту і ароматну закуску краще подавати теплою або гарячою, але навіть коли вона охолоне, то зберігає свій неймовірний смак. Гості будуть в захваті від цього простого, але цікавого страви! Приємного апетиту! Поради: - Щоб зробити смак більш ароматним, можна при обсмажуванні грибів, додати в них трохи білого вина, а потім тушкувати, поки воно не випарується. Або замість вина можна додати виноградний сік. - Замість грибів можна використовувати шинку або фарш. - Конвертики можна приготувати, обсмажуючи на сковороді. У такому випадку їм краще надати форму трикутника. -Якщо замість печериць Ви використовуєте лісові гриби, то перед обсмажуванням їх необхідно відварити у підсоленій воді до готовності. - Щоб сир легше натирався, потримайте його в морозилці кілька хвилин.
Рецепти
Конвертики з грибами
Якщо Ви ніяк не можете придумати, якусь закуску запропонувати гостям на святковому вечері, то дуже рекомендую приготувати конвертики з грибами. Поєднання листкового тіста і обсмажених грибів просте, але неймовірно смачне. Виглядає закуска дуже заманливо, готується простіше простого, а інгредієнти можна купити в найближчому магазині. На приготування не піде багато часу, і, що ще важливо, грошей. Тому конвертики з грибами - ідеальне рішення для Вашого святкового столу.
Інгредієнти для приготування конвертиків з грибами:
Листкове тісто - 400 г
Печериці - 350 г
Сир твердий - 300 г
Часник - 6 зубчиків
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Масло вершкове - 250 г
Сіль - за смаком
Чорний мелений перець - за смаком
Кмин - за смаком
Борошно для присипки
Інвентар:
Посуд
Ножа
Чеснокодавилка
Обробна дошка
Скалка
Терка
Плита
Сковорода
Духовка
Деко
Приготування конвертиків з грибами.
Крок 1: Готуємо начинку конвертиків.
Майбутня начинка
У якості грибної начинки для конвертиків краще всього підійдуть свіжі шампіньйони. Хоча це, зрозуміло, не єдиний варіант. Отже, гриби очищаємо, промиваємо і дрібно ріжемо.
Обсмажуємо часник
Тепер беремо сковороду з товстими стінками, ставимо її на конфорку і підпалюємо. Кидаємо в сковороду вершкове масло і розтоплюємо його. Поки масло потихеньку зменшується, видавлюємо до нього часник, додаємо дрібно нашатковану цибулю і злегка це все обсмажуємо, постійно помішуючи.
Додаємо в сковорідку порізані гриби, солимо, додаємо приправи і обсмажуємо їх 10-15 хвилин до тих пір, поки не випарується вся рідина. Перемішуємо, і ось начинка готова!
Крок 2: Готуємо тісто для конвертиків.
Розкачуємо тісто
Для приготування цієї закуски підійде як дріжджове листкове тісто, так і бездріжджове. Як покупне заморожене, так і приготоване своїми руками. Якщо тісто заморожене, то перед початком готування його необхідно розморозити.
Посипаємо борошном раскаточную поверхню і розкачуємо тісто в тонкий пласт. Ріжемо тісто на квадрати - це і будуть наші конвертики.
Крок 3: Готуємо конвертики з грибною начинкою.
Кладемо начинку
На приготування конвертиків у нас піде рівно стільки часу, скільки буде потрібно духовці, щоб розігрітися, тому саме час її включити.
Кожен квадратик змащуємо топленим вершковим маслом, викладаємо грибну начинку, а зверху посипаємо тертим сиром (дуже добре підійде сир пармезан).
Формуємо конвертик
Збираємо майбутню закуску в конверт, або, якщо не дуже виходить, то в мішечок. Укладаємо конвертики на деко, попередньо змащений маслом і трохи обсипаний борошном. Випікаємо майбутню закуску в попередньо нагрітій до 200 градусів духовці протягом 15 хвилин.
Крок 4: Подаємо готові конвертики з грибами на стіл.
Закуска готова!
Цю соковиту і ароматну закуску краще подавати теплою або гарячою, але навіть коли вона охолоне, то зберігає свій неймовірний смак. Гості будуть в захваті від цього простого, але цікавого страви!
Приємного апетиту!
Поради:
- Щоб зробити смак більш ароматним, можна при обсмажуванні грибів, додати в них трохи білого вина, а потім тушкувати, поки воно не випарується. Або замість вина можна додати виноградний сік.
- Замість грибів можна використовувати шинку або фарш.
- Конвертики можна приготувати, обсмажуючи на сковороді. У такому випадку їм краще надати форму трикутника.
-Якщо замість печериць Ви використовуєте лісові гриби, то перед обсмажуванням їх необхідно відварити у підсоленій воді до готовності.
- Щоб сир легше натирався, потримайте його в морозилці кілька хвилин.