Jak si vybrat domácí kávovar: nejlepší výrobci a modely.

Opravdovým kávovarům se žije těžko. Příprava voňavého nápoje doma v Turku trvá dlouhou dobu, na nákup hotového ve specializovaných zařízeních-peníze. Rozpustný prášek, dokonce i káva, je obtížné volat, takže se o něm ani nezmiňujeme.
Jak dobře, že vynalezli zázračnou techniku, která během několika minut změní zrna na povzbuzující elixír. A to vše za minimální účasti člověka. Název tohoto vynálezu je kávovar.
Strávit na takovém zařízení bude muset hodně, takže před nákupem stojí za to podrobně pochopit, jak si vybrat kávovar pro dům, aby pak nelitoval.
Co je kávovar?
Kávovar je nové slovo v domácí přípravě kávy. Tyto spotřebiče byly vyvinuty pro kavárny a restaurace, ale kvůli pohodlí a dobré kvalitě konečného produktu se našli zájemci o koupi takového zařízení domů.
Výrobci reagovali na přání spotřebitele a začali vyrábět domácí kávovary: jsou menší a cenově dostupnější než průmyslové. V prodeji jsou označovány jako automatické kávovary.
Jaké je tajemství těchto jednotek? Vše je velmi jednoduché: připravují kávu nejvyšší kvality a přitom od člověka nevyžadují žádné speciální znalosti ani zvláštní úsilí. Stačí jen nalít vodu a zaspat zrno. A pak si vybereme na ovládacím panelu požadovaný nápoj a technika to udělá sama.
Ale to je, pokud nechcete pochopit recepturu a jste spokojeni s výsledkem. Pokud je to žádoucí, můžete experimentovat: změnit teplotu, pevnost, objem hotové kávy, snížit nebo zvýšit množství mléka. Kromě toho zařízení poskytují minimální množství potíží, protože jsou také vyčištěny Samostatně.
Nelze nezmínit mezistupeň v řetězci pokroku "Turka-kávovar" - kávovary. Mají různé stupně automatizace, ale stále vyžadují větší zapojení při vaření. Hlavním rozdílem mezi kávovarem a kávovarem je nedostatek vestavěného mlýna na kávu. Bude muset zakoupit samostatně nebo koupit již mletou, nikoliv obilnou kávu.
Nejvíce se "blíží" kávovarům rohové a kapslové kávovary. První vaří nápoj z mleté kávy, téměř bez nutnosti účasti. S kapslí je to ještě jednodušší-do přístroje se vkládají speciální kapsle s drcenými zrny a rychle připraví voňavou kávu.
Žádná technika nezachrání, pokud se káva připravuje z nekvalitních surovin. Výběr kávy pro kávovar by měl být ošetřen zvláštním vzrušením. Záleží na tom, jaký nápoj nakonec dostanete.
Kritéria výběru.
Takže jste přesně rozhodli, že potřebujete kávovar. Nyní musíte pochopit, jak se liší mezi sebou a jaké vlastnosti by měl mít dobrý přístroj.
Mlýnský kámen.
Žernovy jsou určeny pro mletí obilné kávy a jsou dva druhy:
- Ocelový
Jsou odolné, nebojí se dostat cizí předměty, například oblázky. Ty se však velmi zahřívají a mohou dát "spálenou" chuť. I když se výrobci snaží tento problém vyřešit a na svá zařízení kladou elektrický pohon.
A abych byl upřímný," zachytit " odstín jsou schopni pouze opravdoví gurmáni a většina lidí necítí rozdíl. Významnou nevýhodou je vysoká hlučnost při práci.
- Keramický
Nepečte zrna, maximálně zachovávají jejich chuť a vůni, pracují mnohem tišeji než kolegové. Ale docela křehké: pokud narazíte na nějaký pevný cizí předmět, je pravděpodobné, že se Žernov rozpadne a bude nutné poslat auto do opravy.
Ohřívač vody.
Jako ohřívač vody v kávovaru může působit termoblok nebo kotel, ale co z toho je lepší? Pro dům je určitě lepší vzít termokameru a teď pochopíme proč.
- Bojler
Jedná se o nádobu umístěnou uvnitř skříně, ve které je umístěna horká voda. Jakmile si uvaříte porci kávy a hladina tekutin se zmenší, stroj ji okamžitě doplní do úplného stavu. A opět zahřeje celý objem.
To není nejúspěšnější řešení, protože kvůli stálému ohřevu se chuť vody zhoršuje, rychleji se objeví vodní kámen, což znamená, že je třeba vyčistit. Tento topný systém je vhodný pro průmyslové použití, kde potřebujete vysoký výkon zařízení.
- Termoblok
Pro vaření se používá čerstvě nabraná voda a pouze porce, která je v současné době potřebná. Zbytek vody se vypouští do samostatné nádrže a ukládá se tam.
Nápoj je chutnější a náklady na energii jsou nižší. A ohřívá vroucí vodu pro jednu dávku termostatu rychleji. V předchozí verzi bude muset počkat, až se zahřeje celý objem, teprve poté začne stroj připravovat další šálek.
Výkon a výkon.
Čím větší je výkon, tím rychleji zařízení udělá kávu. Současně se zvyšujícím se výkonem se snižuje pevnost nápoje. To je způsobeno skutečností, že během zpracování ve vysoce výkonných strojích je rychlost vaření velmi vysoká a voda prostě nemá čas absorbovat veškerou chuť a vůni zrna.
Rozhodněte se, co je důležitější: rychlost nebo chuť. Obecně existují zařízení s výkonem od 800 do 2 500 W. Optimální pro dům jsou průměrné hodnoty– 1 000 – 1 500 W.
Na výkon stojí za pozornost, pokud máte velkou rodinu kávovarů nebo si koupíte zařízení pro kancelář. Pro běžnou rodinu, kde několik lidí několikrát denně pije kávu, stačí minimální výkon až 30 šálků.
Systém čištění varného mechanismu.
Varný mechanismus je srdcem každého kávovaru. To je v něm kouzlo přenosu vlastností kávového zrna. K dispozici je odnímatelný a zajištěný mechanismus vaření.
- Snímatelný
Konstrukce musí být pravidelně odstraněna a ručně opláchnuta pod kohoutkem, vysušena a umístěna na místě. Ale složitost nastává s čištěním trubek hydrosystému-nelze je odstranit. Uvnitř zůstává kávový povlak, který se časem hromadí a dává nápoji nepříjemnou chuť. Navíc je to prostě nehygienické, kvůli množícím se bakteriím.
K vyřešení problému je určen speciální prostředek ve formě tablet, který umožňuje efektivní praní vnitřních povrchů hadic.
V takovém provedení nebude možné odstranit část pro vaření. Ale možná je to lepší-určuje úroveň znečištění a čistí vnitřní části stroje sám. Po určitém počtu vařených šálků kávy zařízení pípne, říká, "Je čas se umýt". Uživateli nezbývá než stáhnout tablet a aktivovat funkci čištění a technika vše udělá sama. Velmi pohodlné, ale dražší.
Přítomnost kapuchinátoru.
Tato volba bude určitě potřebovat ty, kteří milují odrůdy jako cappuccino a latte. Pokud zařízení není vybaveno kapučinátorem, pak bude schopno vyrobit pouze mléčné odrůdy kávy.
Kapuchinátor vytváří stejnou vzdušnou mléčnou pěnu, kterou mnozí zbožňují. Stává se:
- Automatický
Musíte nalít mléko do speciální nádoby nebo ponořit trubici do nádoby s kapalinou (v závislosti na konstrukci). Vše ostatní si zručná technika udělá sama. Některé pokročilé modely mají možnost dokonce zvolit stupeň vzdušnosti pěny a její výšku. Přítomnost automatického kapucinátoru výrazně zvyšuje náklady.
- Ruční
Z tlakové trubky se přivádí pára. Musíte pod tento proud umístit misku s mlékem a kruhovými pohyby zachytit hranici mezi pěnou a kapalinou. V tomto případě by měla být nádoba přesunuta nahoru a dolů. Pro usnadnění práce jsou zařízení s tryskou Panarello. Ale stejně se musíme přizpůsobit.
Funkční funkce.
Nyní se podívejme, jak se kávovary liší od sebe ve funkcích.
1. Stupeň mletí-pohybuje se od 3 do 12.
2. Teplota-kapalina může být spalující, horké nebo jen teplé podle vašeho výběru.
3. Pevnost nápoje-nastavíte, jak nasycený by měl být produkt.
4. Objem porce-bude to malý šálek silného espressa nebo velký hrnek jemného latte, závisí na Nastavení.
5. Dva šálky-některé modely mohou vařit 2 porce najednou.
6. Ohřev šálků-podle pravidel se káva nalije do vyhřívané nádoby, takže paleta agregátu ji předem zahřeje.
7. Filtr - pokud se nalije obyčejná voda z vodovodu, pak pro získání kvalitního produktu musí být předem vyčištěna.
8. Odstranění vodního kamene-automaticky se zbaví vápenného plaku, což výrazně prodlužuje životnost zařízení.
9. Druhý kotel pro urychlení procesu šlehání mléka je pro velmi zaneprázdněné lidi, kteří nemají čas čekat na to, aby se zařízení přestavělo z horké vody na páru a zpět.
10. Vnitřní paměť - pokud ve vaší rodině každý miluje jinou kávu, aby nepřeháněl pokaždé přístroj, uložíte v něm jednou všechny potřebné parametry pro každého z milovníků kávy. Pak aktivovat požadovaný režim je snadné - stačí vybrat své jméno ze seznamu.
Hodnocení výrobců a kde je koupit
Mezi výrobci kávovary existuje několik velkých společností, které zaujímají vedoucí postavení a pevně drží své místo na trhu. Pořadí 10 výrobců v abecedním pořadí bude vypadat takto:
Bork.
Bosch.
DeLonghi.
Jura.
Kambrook.
Krups.
Melitta.
Philips.
Saeco.
Siemens.
Všechny tyto firmy zaručují vysokou kvalitu výrobků a poskytují celou řadu záručních služeb svého zboží. Kromě toho, v případě poruchy některé z dílů, najít podobné zařízení známé značky, je mnohem jednodušší než pro" nejmenovaného " kolegy. To jim poskytuje přední místa ve všech špičkách nejlepších kávovarů.
Samozřejmě, nákup techniky má smysl pouze ve velkých maloobchodních prodejnách. Takže se budete chránit před paděláním a v případě poruchy nebo manželství, budete bez zbytečných potíží vyměňovat nebo opravovat zařízení. Nejoblíbenějšími prodejci v síti jsou prodejny: https://t.co/bCXwgHSRYG?m=1

Комментарии

Комментариев нет.