5 окт 2022

Ko'pgina madaniyatlarda shakar va sut o'rniga qahvaga tuz qo'shiladi.

🧂☕️
Tuz qahvaning shirinligini oshiradi, yoqimli hidni saqlaydi va achchiqlikni kamaytiradi.
Misol uchun, Tayvanda "dengiz tuzi bilan qahva" tayyorlanadi: ichimlikning ustiga tuzlangan sut ko'pik qo'shiladi.
Skandinaviyada kofe tayyorlangach tuz qoʻshiladi, baʼzi Yevropa mamlakatlarida esa shoʻr suv qahva uchun ishlatiladi.
Klassik sharqona qahva retsepti tuzli turk qahvasidir. Sinab ko'rdingizmi?
Mana sizga retsept!👇
Tarkibi:
✓ 180 ml suv;
✓2-3 choy qoshiq maydalangan qahva bilan;
✓1 chimdim (pichoq uchida) tuz;
✓0,5 choy qoshiq shakar
1. Turku isitiladi, keyin tuz, shakar va qahva qo'shing. Bir necha marta silkitib, sovuq suvga quying.
2. Ko'pik paydo bo'lguncha past olovda pishiring, issiqdan olib tashlang va 20-30 soniya davomida qoldiring.
3. Ko'pik paydo bo'lguncha qahvani yana 2-3 marta qizdiring.
4. Kofeni suzmasdan stakanlarga quying. Uni 30-40 soniya davomida pishirishga ruxsat bering.
Bir stakan sovuq qaynatilgan suv bilan xizmat qiling va zavqlaning! 😊
🛒 wildberries.ru saytida xarid qiling https://uz.wildberries.ru/catalog/72095613/detail.aspx?targetUrl=XS #pushti tuz #herbion #herbionnaturals #herbionuzbekistan
______________________________________________________
Во многих культурах вместо сахара и молока в кофе добавляют соль. 🧂☕️
Соль подчеркивает сладость кофе, сохраняет приятный аромат и уменьшает горечь.
Например, на Тайване готовят «кофе с морской солью»: поверх напитка добавляют соленую молочную пенку.
В Скандинавии добавляют соль в кофе после приготовления, а в некоторых странах Европы для кофе используют соленую воду.
Классический восточный рецепт кофе – это кофе с солью в турке. Пробовали?
Вот вам рецепт!👇
Ингредиенты:
✓ 180 мл воды;
✓2-3 чайные ложки с горкой молотого кофе;
✓1 щепотка (на кончике ножа) соли;
✓0,5 чайной ложки сахара
1. Турку подогреть, затем всыпать соль, сахар и кофе. Несколько раз встряхнуть и влить холодную воду.
2. Варить на слабом огне до появления пенки, снять с огня и оставить на 20-30 секунд.
3. Еще 2-3 раза нагревать кофе до появления пенки.
4. Разлить кофе в чашки, не процеживая. Дать настояться 30-40 секунд.
Подать с стаканом холодной кипяченой воды и наслаждаться! 😊
🛒Приобретайте на сайте wildberries.ru https://uz.wildberries.ru/catalog/72095613/detail.aspx?targetUrl=XS #розоваясоль #herbion #herbionnaturals #herbionuzbekistan

Ko'pgina madaniyatlarda shakar va sut o'rniga qahvaga tuz qo'shiladi. - 939758496472
gif

Комментарии

Комментариев нет.