ՀԱՄԵՂ ՈՒՏԵՍՏ ՀԱՎԻ ԿՐԾՔԱՄՍՈՎ և ԿԱՐՏՈՖԻԼՈՎ

.
Այսօր ես ձեզ առաջարկում եմ պատրաստել մի ուտեստ որը հետաքրքիր և համեղ տարբերակ է....
ՓՈՐՁԵՔ...✅
մեզ անհրաժեշտ է...
Հավի կրծքամիս/առանց ոսկորի/ - 2 հատ
Աղ և սև պղպեղ ...
Կարտոֆիլ /միջին չափսի/ - 5 հատ
-------------------------------------------
Ջուր- 1,5 լիտր
Քացախ - 50 մլ
-------------------------------------------
1,5 լիտր եռացած ջուր/кипяток/
2 թեյի գդալ աղ
-------------------------------------------
50 մլ- բուսական յուղ
50գրամ պանիր / чеддер/.
2 թեյի գդալ կարմիր աղացած պղպեղ / եթե կծվի սիրահար եք ...ապա կարող եք լցնել կծուն՝չիլի տեսակը/
3 ճաշի գդա պաքսիմատ / панировочных сухарей/
1 թեյի գդալ կտրտած սամիթ .
2 - ատամ սխտոր
Կարող եք հետը մատուցել ՍՈՈՒՍ
Որի համար օգտագործում եք հետևյալ բաղադրիչները.
1 բաժակ մածուն կամ թթվասեր
1 - ատամ սխտոր
Կտրտած մաղադանոս..
Կարմիր աղացած պղպեղ...
Պատրաստման եղանակը:
Վերցնում ենք 5 հատ միջին չափսի կարտոֆիլ և լվանում խոզանակով հոսող ջրի տակ.... Որից հետո չորացնում ենք ու դնում քացախաջրով թասի մեջ...
( Քացախաջուրը՝ 1,5լիտր սառը ջրին 50 գրամ քացախ) լավ խառնում ենք և կարտոֆիլները 15 րոպե թողնում այդ ջրի մեջ ...
Կարտոֆիլները լվանում և հանում ենք այդ ջրից... Որից
հետո կտրտում ենք կարտոֆիլները ամեն կես մասը բաժանելով 4 մասի....... լցնում ենք աղաջրի մեջ որի համար 1,5 լիտր եռացած ջրին/кипяток/ ավելացնում ենք 1,5-ճաշի գդալ աղ և լուծում ջուրը խառնելով / ասեմ որ ես պատրաստեցի կեղևով, բայց հաջորդ անգամ աղաջրի մեջ կդնեմ կեղևը հեռացրած տարբերակով/...
. Թողնում ենք աղաջրի մեջ մնա 30 րոպե թասի բերանը ծածկած վիճակում.
Որից հետո հանում ենք կարտոֆիլները չորացնում թղթե անձեռոցիկով ու լցնում թասի մեջ, որպեսզի
համեմենք և մարինացնենք......
.Կարտոֆիլների վրա լցնում ենք
Ձեթ-50 մլ
Կարմիր պղպեղ-2 թեյի գդալ/եթե սիրում եք կծու կարող եք լցնել 👉paprika/
Սխտոր-2 ատամ
Պանիր/քերած/-70գր
Պաքսիմատ-3 ճաշի գդալ
Սամիթ- 1-1,5 ճաշի գդալ... /թարմ կամ չորացրած/
Լավ խառնում ենք...... և դասավորում այն տապակի մեջ որի մեջ և պետք է եփվի ջեռոցում.....Տապակի եզրերի մասով շարում ենք կարտոֆիլները իսկ մեջտեղի մասում դնում կտրտվածու համեմված հավի կրծքամսի շերտերը...
Հավի կրծքամիսը բարակ շերտերով կտրում ենք.. վրան աղ և սև պղպեղ ցանում ու խառնում...
Երբ արդեն կարտոֆիլները շարում ենք տապակի մեջ.. թասի մեջ մնացած մասսայի վրա լցնում ենք կրծքամսի կտորները լավ խառնում ենք և ամբողջը լցնում տապակի մեջտեղի մասում -- դասավորելով..... Տապակը դնում ենք ջեռոցի մեջ..և .թողնում
180%C- ի տակ եփվելու....20-25 րոպե մինչև եփվի.
Բարի ախորժակ....
...

Комментарии