ՆՈՐԻՑ ՄԱԾՈՒՆՈՎ ԳԱԹԱ...

ՈՐԸ ԿԱՐՈՂ ԵՔ ՊԱՏՐԱՍՏԵԼ ԵՐԿՈՒ ՏԱՐԲԵՐԱԿՈՎ....👍👌
I տարբերակ...
-350 գրամ կարագ -350 գրամ մածուն կամ թթվասեր, 1 թեյի գդալ սոդա, Պտղունց աղ , Ալյուր այնքան որ ստացվի փափուկ, ձեռքերին չկպչող խմոր.. Թողնել, որ խմորը հանգստանա./կարելի է խոհանոցի սեղանին մոտ 3 ժամ/... Որից հետո խմորը գրտնակել, դնել միջուկը,փաթաթել ռուլետաձև, վրան քսել հարած ձու կամ ձվի դեղնուց...Կտրել բաժնային կտորների - և թխել ջեռոցի մեջ մինչև կարմրելը...
II Տարբերակ ..
2 բաժակ ալյուր , 200գրամ կարագ, 1 հատ ձու , Կես բաժակ մածուն կամ կես բաժակ թթվասեր /մածունի կամ թթվասերի մեջ լցնել կես թեյի գդալ սոդա/ . ՄԻՋՈՒԿԸ:
ԽՈՐԻԶ....
-2 ճաշի գդալ յուղը խառնել 1,5բաժակ շաքարափոշու հետ /Շաքարավազի հետ ցանկալի չէ քանի որ հարելիս այն կարող է չհալվել և խրթխրթալ/ , ավելացնել 1,5 բաժակալյուրը և ձեռքերով այն տրորել, մինչև դառնա փխրուն մասսա ... Որից հետո ավելացնում ենք վանիլինը կամ վանիլային շաքարավազը .. Հալած յուղի հետ այն խենթացնող բուրմունք է առաջացնում..որը և դուր է գալիս բոլորին... Խմորը բաժանում ենք 2 գնդի... Ամեն գունդը բարակ շերտով գրտնակում ենք սեղանին ... վրան հավասարապես լցնում խորիզի կեսը և փաթաթում ռուլետաձև... Ծայրերը պետք է սեղմել որ խորիզը չթափվի միջից..Գաթան կտրել ցանկացած չափով ,զիգզագաձև կտրող դանակով ...Վրան հարած ձու կամ ձվի դեղնուց քսել և թխել ջեռոցի մեջ Т-180С -ի տակ մինչև վարդագունելը... .Պատրաստի գաթաները թխվելուց հետո թողնել որ հովանան և տեղավորել որևէ փակ կափարիչով տարրայի մեջ... Այդպես գաթաները ավելի երկար կպահպանվեն...
ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ.

Комментарии