Галицький сирник на маковій основі

Інгредієнти
борошно (на основу)
1 склянка
маргарин

жовтки яєчні (1 жовток на основу і 5 на сирник)
6 шт.
цукор (на основу 2/3 склянки і 1 склянка на сирник)
1,6 склянки
мак (на основу)
2-3 ст. ложки
розпушувач тіста (на основу)
1/3 ч. ложки
сир домашній (на сирник)
0,5-0,7 кг
білки яєчні (на сирник)
2 шт.
цедра апельсина (на сирник)

крупа манна (на сирник)
1 ст. ложка
родзинки (на сирник)
1/2 склянки
ванілін (на сирник)
10 г
цедра лимона

Глазур:
какао

цукор

молоко

масло вершкове

Розраховано на 12 порцій

Так склалось, що у нас жодне свято не обходиться без сирника, навіть на нашому весіллі була ця смакота на Великдень готуємо дещо інакшу версію — це ніби сирнико-пляцок, з маковою основою. Рецепт розраховано на форму розміром 15х25 см з висотою бортика 5-6 см.
Готуємо основу. Борошно пересіяти з розпушувачем на дошку гіркою, додати рослинно-вершкову суміш і сікти великим ножем.
Коли утвориться однорідна маргариново-борошняна крихта додати мак (я додавала макову масу у тих же пропорціях) і продовжити сікти.
Далі додати перетертий з цукром жовток і далі сікти, поки маса не стане однорідно-липкою.
Деко де випікатиметься сирник застелити пергаментом для випікання, змастити маслом та посипати меленими сухарями. За допомогою ложки викласти макову масу, розрівняти мокрими руками. Випікати при 160 градусах протягом 8-10 хвилин. Дістати з духовки, викласти поверх сирну масу.
Для сирної маси домашній сир перетерти блендером до однорідної маси, додаючи рослинно-вершкову суміш і трохи цукру та окремо збиті з цукром жовтки. Додати ванілін, цедру, манку. Додати окремо збиті в тугу піну білки, вимішати обережно ложкою. Родзинки обсипати невеликою кількістю борошна і додати до сирної маси. Готову сирну масу викласти на макову та випікати при 160 градусах протягом 45-50 хвилин.
Сирник дещо підросте, але коли буде вистигати — впаде, поверхня стане рівною.
Для глазурі з’єднати всі інгредієнти та варити на малому вогні поки суміш не стане однорідною ( я брала по 2 столові ложки кожної складової). Полити готовою глазуркою готовий сирник і поставити на ніч в холодильник.
Нарізати продовгастими шматочками, при подачі декорувати свіжою м’ятою та цукровою пудрою


Багато смачних рецептів ви можете знайти в моїй групі
http://ok.ru/group/53575675543787
Буду дуже рада вашому лайку

Комментарии