І способи, як це зробити 📌 📍 Сир Ви можете заморозити великий шматок сиру, і після розморожування він не буде розсипатися. Якщо перед заморожуванням ви віддаєте перевагу нарізати сир, додайте в контейнер чайну ложку кукурудзяного крохмалю чи борошна, щоб під час розморожування скибочки НЕ злиплися. Якщо ви любите додавати в страви тертий сир, можна купити великий шматок пармезану, нашаткувати його в кухонному комбайні і покласти в морозилку в спеціальних пакетах для заморозки. Він може зберігатися в морозилці кілька місяців, і під час приготування достатньо буде відкрити контейнер або мішок для заморозки і дістати пару чайних ложок сиру. 📍 Домашні млинці, вафлі і французькі тости Якщо ви хотіли б частіше снідати домашніми млинцями, вафлями і тостами, можна просто напекти побільше в вихідний день, заморозити на підносі для печива і зберігати в пакетах для заморозки. У будь-який час ви зможете дістати їх з морозилки, розігріти в мікрохвильовці і поснідати. У будь-якому випадку вийде дешевше і смачніше, ніж купувати заморожену випічку в магазині. 📍 Фрукти Фрукти краще заморожувати на пергаментному папері, і тільки після цього поміщати в пакети для заморозки. Краще відразу заморозити нарізані шматочки, щоб діставати їх для десертів і смузі у міру потреби. Якщо ви любитель смузі, можна відразу зробити собі заморожену суміш фруктів. Окремо заморозьте шматочки яблук, груш, персиків, бананів та інших фруктів, які ви любите. У будь-який момент ви зможете зробити собі новий смузі, змішавши різні види фруктів. Якщо вам не подобається готувати склізскіе розморожені шматочки бананів, заморожувати їх цілком, разом зі шкурою. Коли вирішите приготувати що-небудь з бананом, потрібно дістати його з морозилки, розморозити в мікрохвильовці, відрізати верхівку і видавити вміст в суміш для приготування.
📍 Рис Щоб не чекати довго, поки приготується рис (особливо коричневий рис, який вариться близько 50 хвилин), можна його заморозити. Спочатку рис заморожується на підносі або пергаменті, а потім поміщається в пакет для заморозки. Розморожений рис можна підсмажити, використовувати для супу або запіканки. Час готування скоротиться десь на годину (включаючи не тільки варіння, але також промивання і замочування).
📍 Пироги Можете зробити побільше яблучного пирога і насолоджуватися ним кілька місяців. Загорніть його в папір для заморозки, помістіть в пакет і в морозилку. Коли захочеться покуштувати пирога, відправляйте його в розігріту духовку (близько 150 градусів) на 2 години.
📍 Кукурудза Найпростіший спосіб заморозити кукурудзу - не діставати її з листя, а прямо так засунути в морозилку. Коли захочеться кукурудзи, просто дістанете її і розігрієте в мікрохвильовці за 5 хвилин. Листя захищають зерна кукурудзи, так що на смак вона буде свіжою.
📍 Томатна паста Тушкуйте томати сорту «рома» на невеликому вогні з додаванням часнику, свіжих трав і оливкового масла близько 4-5 годин. Коли суміш охолоне, помістіть її в пакети для заморозки. Ви зможете використовувати цю суміш для основи чилі або томатних соусів.
📍 Паста Зваріть побільше пасти і заморозьте невеликі порції в різних пакетах - ви зможете використовувати один невеликий пакет для супів і запіканок. Перед заморожуванням переконайтеся, що випустили повітря з пакету, - він повинен бути максимально плоским. Для розморожування опустіть закритий пакет в гарячу воду на кілька хвилин.
📍 Картопляне пюре За допомогою ложки для морозива візьміть порцію картопляного пюре і покладіть кульку на пергамент для випічки. Заморожуйте, поки кульки не стануть твердими, а потім зберігайте в пакетах для заморозки. Пюре буде зберігатися в морозильній камері як мінімум два місяці.
📍 Тісто для печива Тісто для печива заморожується на пергаменті і зберігається в пакеті для заморозки. Можете розділити його на окремі порції або відразу зробити в потрібній формі. Використовуючи це тісто, ви зможете готувати печиво за 1-2 хвилини, без брудного посуду і стола.
📍 Картопляні чіпси Якщо купити досить чіпсів і заморозити їх в тій же упаковці, в якій вони продавалися, у вас завжди буде закуска. Крім того, заморожені чіпси навіть смачніше, ніж звичайні, так що розморожувати перед вживанням їх не потрібно.
📍 Молоко Якщо молоко у вас витрачається дуже повільно, а залишки прокисають і виливаються, цілком можна його заморозити до наступного разу. Тільки підберіть пляшку, в якій залишиться місце, оскільки заморожені рідини розширюються. Розморожене молоко потрібно добре перемішати і можна використовувати (тільки не варто розморожувати його в мікрохвильовці).
📍 Сік Єдиний критерій для заморозки соку, як і для заморозки молока, - досить велика пляшка, щоб замороженому напою було куди розширюватися.
📍 Хліб Щоб не доводилося викидати сухий хліб, можна нарізати кілька буханок і заморозити. У міру необхідності діставайте потрібні шматки хліба і розморожувати їх в духовці або мікрохвильовій печі. Щоб хліб не висох до ранку, можна залишити його на ніч в виключеною, щільно закритій мікрохвильовці.
📍 Шматочки овочів Ви можете заморозити нарізану цибулю, солодкий перець або перець чилі в пакетах для заморозки. Коли вони досить замерзнуть, можете відзначити на пакеті «порційні лінії», щоб знати, скільки потрібно взяти за один раз.
📍 Сік лимона і лайма, лимонна цедра Вичавіть лимон і лайм в формочки для льоду і помістіть в морозилку. Тепер у вас в будь-який час буде свіжий цитрусовий сік. Цедру також можна заморожувати і використовувати для приготування різних страв.
📍 Трави Ви можете заморозити ароматні трави в формочках для льоду з невеликою кількістю води або бульйону, щоб весь рік використовувати для супів, тушкованого м'яса або запіканок.
📍 Мариноване м'ясо Покладіть м'ясо в пакет для заморозки, залийте маринадом і відправте в морозилку. Коли ви дістанете його, воно буде вже замаринувати і його можна відразу готувати.
📍 Домашні запіканки Коли ви готуєте запіканку, наприклад лазанью, чому б не зробити побільше і заморозити половину, щоб в процесі робочого тижня поласувати домашньою їжею. Можна використовувати декілька варіантів заморозки. Заморозити цілу запіканку в страві, дно якого викладено папером для заморозки. Коли запіканка досить замерзне, дістаньте блюдо, переупакуйте запіканку в папір для заморозки і відправте назад в морозильник. Плюс в тому, що ви можете користуватися блюдом, поки запіканка зберігається в морозилці. Коли вона знову вам знадобиться, помістіть її в ту саму страву і приготуйте. Заморозити по частинах. Приготуйте запіканку, дайте охолонути, розріжте на шматки і заморозьте. Можна розігрівати в мікрохвильовці.
📍 Рибні палички Напівфабрикати, які продаються в магазинах, важко назвати смачними, так чому б не зробити домашні рибні палички? Для цього потрібно купити свіжу рибу, розрізати її на невеликі частини, обваляти в яйці, борошні або панірувальних сухарях, викласти на тацю і заморозити. Після цього можна зберігати домашні рибні палички в пакетах для заморозки - вони набагато смачніше магазинних, всередині яких замість риби незрозумілий фарш. #КорисніПоради
Кулінарне життя..
:Надюша ♥♥♥
ТОП-20 ПРОДУКТІВ, ЯКІ МОЖНА заморозити ❄
І способи, як це зробити 📌
📍 Сир
Ви можете заморозити великий шматок сиру, і після розморожування він не буде розсипатися. Якщо перед заморожуванням ви віддаєте перевагу нарізати сир, додайте в контейнер чайну ложку кукурудзяного крохмалю чи борошна, щоб під час розморожування скибочки НЕ злиплися.
Якщо ви любите додавати в страви тертий сир, можна купити великий шматок пармезану, нашаткувати його в кухонному комбайні і покласти в морозилку в спеціальних пакетах для заморозки. Він може зберігатися в морозилці кілька місяців, і під час приготування достатньо буде відкрити контейнер або мішок для заморозки і дістати пару чайних ложок сиру.
📍 Домашні млинці, вафлі і французькі тости
Якщо ви хотіли б частіше снідати домашніми млинцями, вафлями і тостами, можна просто напекти побільше в вихідний день, заморозити на підносі для печива і зберігати в пакетах для заморозки.
У будь-який час ви зможете дістати їх з морозилки, розігріти в мікрохвильовці і поснідати. У будь-якому випадку вийде дешевше і смачніше, ніж купувати заморожену випічку в магазині.
📍 Фрукти
Фрукти краще заморожувати на пергаментному папері, і тільки після цього поміщати в пакети для заморозки. Краще відразу заморозити нарізані шматочки, щоб діставати їх для десертів і смузі у міру потреби.
Якщо ви любитель смузі, можна відразу зробити собі заморожену суміш фруктів. Окремо заморозьте шматочки яблук, груш, персиків, бананів та інших фруктів, які ви любите. У будь-який момент ви зможете зробити собі новий смузі, змішавши різні види фруктів.
Якщо вам не подобається готувати склізскіе розморожені шматочки бананів, заморожувати їх цілком, разом зі шкурою. Коли вирішите приготувати що-небудь з бананом, потрібно дістати його з морозилки, розморозити в мікрохвильовці, відрізати верхівку і видавити вміст в суміш для приготування.
Щоб не чекати довго, поки приготується рис (особливо коричневий рис, який вариться близько 50 хвилин), можна його заморозити. Спочатку рис заморожується на підносі або пергаменті, а потім поміщається в пакет для заморозки. Розморожений рис можна підсмажити, використовувати для супу або запіканки. Час готування скоротиться десь на годину (включаючи не тільки варіння, але також промивання і замочування).
📍 Пироги
Можете зробити побільше яблучного пирога і насолоджуватися ним кілька місяців. Загорніть його в папір для заморозки, помістіть в пакет і в морозилку. Коли захочеться покуштувати пирога, відправляйте його в розігріту духовку (близько 150 градусів) на 2 години.
📍 Кукурудза
Найпростіший спосіб заморозити кукурудзу - не діставати її з листя, а прямо так засунути в морозилку. Коли захочеться кукурудзи, просто дістанете її і розігрієте в мікрохвильовці за 5 хвилин. Листя захищають зерна кукурудзи, так що на смак вона буде свіжою.
📍 Томатна паста
Тушкуйте томати сорту «рома» на невеликому вогні з додаванням часнику, свіжих трав і оливкового масла близько 4-5 годин. Коли суміш охолоне, помістіть її в пакети для заморозки. Ви зможете використовувати цю суміш для основи чилі або томатних соусів.
Зваріть побільше пасти і заморозьте невеликі порції в різних пакетах - ви зможете використовувати один невеликий пакет для супів і запіканок.
Перед заморожуванням переконайтеся, що випустили повітря з пакету, - він повинен бути максимально плоским. Для розморожування опустіть закритий пакет в гарячу воду на кілька хвилин.
📍 Картопляне пюре
За допомогою ложки для морозива візьміть порцію картопляного пюре і покладіть кульку на пергамент для випічки. Заморожуйте, поки кульки не стануть твердими, а потім зберігайте в пакетах для заморозки. Пюре буде зберігатися в морозильній камері як мінімум два місяці.
📍 Тісто для печива
Тісто для печива заморожується на пергаменті і зберігається в пакеті для заморозки. Можете розділити його на окремі порції або відразу зробити в потрібній формі. Використовуючи це тісто, ви зможете готувати печиво за 1-2 хвилини, без брудного посуду і стола.
📍 Картопляні чіпси
Якщо купити досить чіпсів і заморозити їх в тій же упаковці, в якій вони продавалися, у вас завжди буде закуска. Крім того, заморожені чіпси навіть смачніше, ніж звичайні, так що розморожувати перед вживанням їх не потрібно.
📍 Молоко
Якщо молоко у вас витрачається дуже повільно, а залишки прокисають і виливаються, цілком можна його заморозити до наступного разу. Тільки підберіть пляшку, в якій залишиться місце, оскільки заморожені рідини розширюються. Розморожене молоко потрібно добре перемішати і можна використовувати (тільки не варто розморожувати його в мікрохвильовці).
📍 Сік
Єдиний критерій для заморозки соку, як і для заморозки молока, - досить велика пляшка, щоб замороженому напою було куди розширюватися.
📍 Хліб
Щоб не доводилося викидати сухий хліб, можна нарізати кілька буханок і заморозити. У міру необхідності діставайте потрібні шматки хліба і розморожувати їх в духовці або мікрохвильовій печі. Щоб хліб не висох до ранку, можна залишити його на ніч в виключеною, щільно закритій мікрохвильовці.
📍 Шматочки овочів
Ви можете заморозити нарізану цибулю, солодкий перець або перець чилі в пакетах для заморозки. Коли вони досить замерзнуть, можете відзначити на пакеті «порційні лінії», щоб знати, скільки потрібно взяти за один раз.
📍 Сік лимона і лайма, лимонна цедра
Вичавіть лимон і лайм в формочки для льоду і помістіть в морозилку. Тепер у вас в будь-який час буде свіжий цитрусовий сік. Цедру також можна заморожувати і використовувати для приготування різних страв.
📍 Трави
Ви можете заморозити ароматні трави в формочках для льоду з невеликою кількістю води або бульйону, щоб весь рік використовувати для супів, тушкованого м'яса або запіканок.
Покладіть м'ясо в пакет для заморозки, залийте маринадом і відправте в морозилку. Коли ви дістанете його, воно буде вже замаринувати і його можна відразу готувати.
📍 Домашні запіканки
Коли ви готуєте запіканку, наприклад лазанью, чому б не зробити побільше і заморозити половину, щоб в процесі робочого тижня поласувати домашньою їжею. Можна використовувати декілька варіантів заморозки. Заморозити цілу запіканку в страві, дно якого викладено папером для заморозки. Коли запіканка досить замерзне, дістаньте блюдо, переупакуйте запіканку в папір для заморозки і відправте назад в морозильник. Плюс в тому, що ви можете користуватися блюдом, поки запіканка зберігається в морозилці. Коли вона знову вам знадобиться, помістіть її в ту саму страву і приготуйте. Заморозити по частинах. Приготуйте запіканку, дайте охолонути, розріжте на шматки і заморозьте. Можна розігрівати в мікрохвильовці.
📍 Рибні палички
Напівфабрикати, які продаються в магазинах, важко назвати смачними, так чому б не зробити домашні рибні палички? Для цього потрібно купити свіжу рибу, розрізати її на невеликі частини, обваляти в яйці, борошні або панірувальних сухарях, викласти на тацю і заморозити. Після цього можна зберігати домашні рибні палички в пакетах для заморозки - вони набагато смачніше магазинних, всередині яких замість риби незрозумілий фарш.
#КорисніПоради