ЖУМУРТКАНЫН ПАЙДАСЫ...

1. Жотолго каршы дары
- 2 Чон кашык сары май;
- 2 жумуртка сарысы;
- 1 чай кашык ун;
- 2 чай кашык бал;
Булардын барын аралаштырып, кунуно 1 чай кашыктан 3-4 жолу ичуу керек.
2. Куйгон жерди айыктырат
2-3 жумуртканы сууга кайнатып бышыруу керек. Бышкандан кийин сарысын алып , сковородкага майы жок кууруш керек. Сарысынын ону кара болгуча кууруш керек. Муздагандан кийин куйгон жерге сыйпоо керек.
3. Бронхит , астмага каршы дары
10 жумуртка кабыгын кургатып майдалоо керек. 10 лимондун согун алып жумуртканын сырты менен аралаштыруу керек. Бул аралашманы 10 кун карангы жерде сактоо керек.
Кийин марлиден откоруп алуу керек.
10 жумуртка сарысына (чийки) 10 чон кашык сахар, 1 бутылка коньяк кошуп аралаштыруу керек.
Аягында барын аралаштыруу керек. Кунуно 3 жолу 1 чон кашыктан тамактан мурун ичуу керек.
4. Суук тийгенде жана сасык тумоодо
- 500 мл сут
-1 жумуртка
- 1 чай кашык бал
- 1 чай кашык май
Барын аралаштырып, уктарда ичип жатсаныз, эртен менен озунузду жакшы сезип каласыз.
Жумуртка дасторконубуздагы эң белгилүү азык экени талашсыз. Антпегендечи? Даамдуу, арзан, тоюмдуу жана пайдалуу! Жумуртка кошуп түрдүү даамдарды даярдоого болот. Ал гана эмес айрым пикет, митинг учурларында пайдаланган жайыбыз да бар...
ТООКТУН ЖУМУРТКАСЫНЫН ПАЙДАСЫ
Башка канаттуулардыкына караганда тооктун жумурткасында белок алда канча көп болгондуктан булчуңдарды чыңдоодо пайдалуу. Ошондой эле холестерин 2 эсе аз болуп саналат. .
Бөдөнөнүн жумурткасы
Жумуртканын бул түрүнүн курамы В2 (рибофлавин), В1 витаминдерине, калий жана темирге бай. Аны пайдалануу менен дерматит, конъюнктивит ооруларынын алдын ала аласыз жана эс-тутумуңузду жакшыртасыз. .
Өрдөктүн жумурткасы
Өрдөктүн 2 жумурткасында 7,8 микрограмм В12 витамини бар. Демек, өрдөктүн 2 жумурткасы сизди бир сутка бою гемоглобиндин түшүп кетүүсүнөн сактайт. Сарысынын курамында май көп болгондуктан, иммунитетти көтөрүүдө, салмак кошууда пайдаланууга болот. .
Каздын жумурткасы
Каздын жумурткасы Омега-3 май кычкылына, антиоксиданттарга бай. Булар жүрөк кан тамырларынын иштешин жакшыртат. Ал эми курамындагы лютен эрте картаюунун алдын алат.
.
Үндүктүн жумурткасы
Үндүктүн жумурткасында цинк менен темир көп. Цинк урук чыктагыч безинин иштешин жакшыртса, темир организмге кычкылтектин жетишин камсыздайт.
Кабыгынын түсүнүн ак, саргыч же күрөң болушу тооктун породасына байланыштуу.Даамы жеген жеминен көз каранды.
Белогунда эч кандай май жана витаминдер жок. Бирок протеиндин көп бөлүгү дал ушул агында.
Курамындагы майдын жана витаминдердин дээрлик баары сарысында топтолгон.
Жумуртканын сарысы тооктун жеген жемине байланыштуу кызгылт сары, сары болот.
.
ЭСКЕРТҮҮ! Чийки жумурткадан жасалган даамдарды жегенден абайлоо керек. Анткени сальмонеллёз бактериясы организмге кирип кетүү коркунучу бар.
Жумуртка 3 сааттын ичинде сиңгендиктен, жатарда жегенге болбойт. Жумурткага аллергиясы барларга болбойт...

ЖУМУРТКАНЫН ПАЙДАСЫ... - 923448880652

Комментарии