Nok va rokfor pishloqli “Napoleon”

Napoleon deganda birinchi miyaga keladigan obraz nima? Mashxur imperatormi? Yo'q oldin tort, keyin esa imperator. Ushbu "Napoleon' torti esa antiqa.
Demak, Nok va rokfor pishloqli "Napoleon"
12 porsiya uchun
Tayyorlash:45min
Tayyorlanishi: 15 min
Massaliqlar:
500gr tayyor qatlamali xamir
4ta pishgan yirik nok
10 ta tozalangan yong'oq
500gr rokfor pishlog'i
250 gr mascarpone pishlog'i
3 osh qoshiq fresh kremi
3 osh qoshiq yog'liq qaymoq
Yarim limon sharbati
Maydalangan paprika
Tayyorlanishi:
1. listga suv sepamiz va pergament qog'ozni joylashtiramiz va unga ham suv sachratamiz. Yarim xamirni 3-4mm qalinlikda yoyamiz va uni pergamentga joylashtiramiz va 180 °С issiqlikdagi duxovkaga qizarguncha 10-12 daqiqaga qo'yamiz. Pishgan xamir ozgina sovugandan so'ng ehtiyotkorlik bilan 6ta bir xil tasmalarga pichoq yordamida kesamiz. Qolgan xamir bilan ham shu harakatlarimizni amalga oshiramiz.
2. Nokni pochog'idan artib, ikkiga bo'lamiz va ortasini olib tashlaymiz. Nokni juda yupqa qilib kesamiz va va limon sharbati bilan uni har tomonlama sachratamiz. Rokfor, pishloq, maskorponini bitta xolatga kelguncha ko'pirtiramiz. Bitta tasmamizni olib pishloqli massa bilan surtamiz va ustiga nok bo'laklarni joylashtiramiz. Ikkinchi tasmani olib, pishloqli massani surtamiz va shu surtgan tomon bilan oldinga nokli tasmani ustiga qo'yamiz.
3. Shu tamani ya'na krem bilan surtamiz noklarni joylashtirib, ya'na boshqa kremlangan tasma bilan yopamiz. Shu kabi boshqa napoleon tasmalatni joylashtiring.
4. Yong'oqni maydalang. Quyultirilgan qaymoqni krem fresh bilan aralashtiramiz. Har bir "napoleonni" tayyor bo'lgan qaymoqli krem bilan surtamiz, yong'oq va papirik bilan sepamiz. Ehtiyotkorlik bilan har bir pishloqli pirojbniymizni uchta bo'lakga kesamiz, 20 daqiqa sovutamiz va dasturxonga tortishimiz mumkin.
Gastronom Maslahati
Krem-fresh- an'anaviy fransuz sut mahsuloti, quyultirilgan sutdan o'zgina yog'li. U katta supermarketlarda sotiladi. Lekin ularni o'zimiz uyimizda ham tayyorlashimiz mumkin, faqat bu vaqt talab etiladi. Bir xil miqdorda quyultirilgan va yog'liq (33-35%)li qaymoqni aralashtiramiz. Idishga solib yopamiz va salqin joyda 12 soat saqlaganimizdan so'ng muzlatgichga qo'yamiz va bir hafta ichida ishlatishimiz mumkin.

Nok va rokfor pishloqli “Napoleon” - 582501458003

Комментарии

  • 18 авг 2014 18:48
    Raxmat
  • 18 авг 2014 23:08
    5
  • 5 ноя 2014 17:52
    salom nafisa opa yaxshimisiz
  • 5 ноя 2014 17:54
    nafisa opa xozir oddiy napalyo'n tayorlayotgandim xamirni qilib qo'yibman do'konda sut qolmagan ekan smitana olib kelgandim smitanadan krem o'qigandim qayerdadir shuni bilasizmi qanday qilinishini
  • 6 ноя 2014 04:37
    Nafis🌸 N ответила просу то
    Uzr asalim endi saytga kirdim. Bo‘ladi bemalol shakar bilan mikserda yaxshilab kopirtirasiz bo‘ldi qilib bulgan ham busez kerak
  • 6 ноя 2014 12:21
    прос то ответила Nafis🌸 N
    yo'q opa rossa ikkilandim xamirlarini tayyor qilib bo'lishimga o'g'ilcham istimalab qoldi xammasi shundoq qolgandi  bugun qildim iriskam bor ekan smitana bilan iriskani arlashtirodim (Y) krem bo'ldi raxmad etiboriz uchun (F)(F)
  • 10 ноя 2014 11:41
    прос то ответила Nafis🌸 N
    salom Nafisaopa yaxshimisiz
  • 10 ноя 2014 11:42
    Nafis🌸 N ответила просу то
    Salom (K) raxmat yaxshi o‘ziz yaxshimisiz
  • 10 ноя 2014 11:43
    прос то ответила Nafis🌸 N
    opa to'rt qiyotgan edim kerm uchun slifka olib keling desam xo'jayinim suyuq silifka olib kelibdi ursam krem bo'lib qotib gubirarmikin :-(
  • 10 ноя 2014 11:45
    Nafis🌸 N ответила просу то
    Ha zo‘r kopiradi u mikserda iloji bulsa qiling sal kupro vaqt kupirtirasiz lekin qattiq zo‘r bo‘ladi
  • 10 ноя 2014 11:47
    прос то ответила Nafis🌸 N
    prosta kvashkaniki ekan ammo karopkasiga kofedi rasmini chiqarib qo'yibti men xich bundan ishlatmagandim
  • 10 ноя 2014 11:51
    Rasmini(ch) Opa iloji bo'lsa fotolarimni ko'ring orasiga qoshtim
  • 10 ноя 2014 11:51
    Nafis🌸 N ответила просу то
    Endi ruskiysini bilmadimu lekin manam suyugidan qilaman kareyskiy avval quyug‘i borligini bilmasdimda.
    Kofeni rasmi bulsa unda....xay ozginasini kupirtirib kurinchi balki bular
  • 10 ноя 2014 11:55
    прос то ответила Nafis🌸 N
    Ozroq miksirda qilib ko'rdim yurakda shubxa borligi uchun sabrim yetme so'radim opa raxmad sizga (F)(F)(F):-$
  • 10 ноя 2014 11:58
    Nafis🌸 N ответила просу то
    :-D Hechqisi yo‘q bemalol uni kupro kupirtirish kerak (Y) bo‘ladi
  • 10 ноя 2014 11:59
    прос то ответила Nafis🌸 N
    Ko'rdizmi rasmini
  • 10 ноя 2014 12:01
    прос то ответила Nafis🌸 N
    :'( endi qo'rqib turgandim erimdan so'kish eshitamami deb bilmasez nimaqilasiz oldirib deb achiq qiladta:-$
  • 10 ноя 2014 12:05
    Nafis🌸 N ответила просу то
    Hozir qarayman
  • 10 ноя 2014 12:05
    Nafis🌸 N ответила просу то
    Qaysi albomga quydiz
  • 10 ноя 2014 12:55
    прос то ответила Nafis🌸 N
    Meni profilimda rasimlarim orasida:-$
  • 10 ноя 2014 16:24
    Nafis🌸 N ответила просу то
    Uzr chiqib ketgandim hozir ko‘rdim tortiz (Y)  chiqibdi qo‘liz dard ko‘rmasin (K)
    Krem o‘xshabdi shekilli a:-)
  • 10 ноя 2014 16:30
    прос то ответила Nafis🌸 N
    Yo'q opajon ko'pirmadi xaqiqatdanxam kofedikikan miksirorib esim qotti:-@ keyin blendirga 3dona banandi solib ustidan slivkani quydim ko'pirgach biskivit orasiga quyvorib ustiga slvichnilik kirem qildim:-$
  • 10 ноя 2014 16:32
    U to'rt o'tgan kungi medavikim bugungini xali bezmadim xozir bezab rasmini qo'yaman;-)
  • 10 ноя 2014 16:43
    Nafis🌸 N ответила просу то
    Hmm tushunarli
    Xay yo‘lini topibsizu maladets(Y)(Y)
  • 10 ноя 2014 16:43
    Xop kutaman
    Biskvit qildizmi
  • 10 ноя 2014 17:41
    прос то ответила Nafis🌸 N
    :-) xa biskivitli qildim(^)
  • 10 ноя 2014 19:08
    Nafis🌸 N ответила просу то
    Zo‘rku
    Man hozir qilolmayapman rosa sogindim lekin pishirishni
  • 31 янв 2015 07:31
    Xamiri qanday tayorladiz
  • 13 фев 2015 12:03
    Хорманг Нафисахон менга пиццалар к.к эди қаердан топсам бұлади.