Марьям Миннегулова

Духовкада тугел,э газ остендэ,тунган йомыркадан тугел,э ой температурасында торган 5 йомырканы агын сарысыннан аерып,икесендэ бергэ аерым аерым миксер белэн купертеп кушасын,шуна бер аш калагы конбагыш мае,эз генэ чэй содасын эз генэ уксус белэн сундереп салып,миксер белэн болгатабыз,массабыз ак тостэ була,куперэ.Миксердан алып бер ике кат илэнгэн он салабыз,эз-эзлэп кенэ.Камырыбызны агач кашык белэн тугылыйбыз,камырнын эзерлеге камыр узенчэ бер торле тавыш бирэ башлаганчыга тикле(чырт-чырт килэ,узебезчэ жырлый дисэк тэ була).Ял иттерэбез ярты сэг.Аннан инде салкынча майга тошлэрне салып,эз генэ су салып майга,табабызны болгатып жибэрэбез,тошлэр иплэп кенэ кутэрелгэч,газыбызны ачып,болгатып пешереп бетерэбез.баллау очен.бер стакан песок+3 аш калагы бал+4,5 аш калагы су,болгатасын,газга куеп жебетэсен ,кушасын 2 аш калагы ак май,кайнатасын,артык нык кайнаса,массабыз этэчлэнэчэк,шуна курэ,вакытын карап кайнатырга кирэк,бармагыбыз пешми дисэгез-бармакка бармак тигезеп карыйбыз,бер берсенэ тартылып ниндидер жеп формасында тартылса бал,масса эзер була.БЕР 3-4 минут тирэсе генэ кайный.май тошлэребезне ялтыратып жибэрер очен

Комментарии