КЕРЕКТҮҮ АЗЫКТАР: Печенье – 500 грамм Каймак май – 200 грамм Сүт же суу – 120 миллилитр Кумшекер – 2 аш кашык Какао порошогу – 2 аш кашык ДАЯРДОО ЫКМАСЫ: 1. Печеньени майдалап, ага каймак май кошуп аралаштырабыз. Суу же сүткө какао порошогун кошуп, бир кайнатып алабыз да, оттон чыгарабыз. Андан соң бир аз муздаганча коё турабыз да, майдаланган күкүмгө кайнаган сиропту кошуп аралаштырабыз. 2. Аралашманын учун учтуураак кылып сүйрү формага келтиребиз, андан соң 20 мүнөт муздаткычка салып коёбуз. 3. Муздаткычтан алгандан кийин бычак же кайчы менен өтө терең эмес кылып тешикчелерди жасайбыз. Даяр болгон таттууну ар кандай жашылчалар менен кооздоп, дасторконго коё берсек болот.
КЫРГЫЗЧА ТАМАК-АШ РЕЦЕПТТЕРИ
ТОБУРЧАК ПЕЧЕНЬЕСИ
КЕРЕКТҮҮ АЗЫКТАР:
Печенье – 500 грамм
Каймак май – 200 грамм
Сүт же суу – 120 миллилитр
Кумшекер – 2 аш кашык
Какао порошогу – 2 аш кашык
ДАЯРДОО ЫКМАСЫ:
1. Печеньени майдалап, ага каймак май кошуп аралаштырабыз. Суу же сүткө какао порошогун кошуп, бир кайнатып алабыз да, оттон чыгарабыз. Андан соң бир аз муздаганча коё турабыз да, майдаланган күкүмгө кайнаган сиропту кошуп аралаштырабыз.
2. Аралашманын учун учтуураак кылып сүйрү формага келтиребиз, андан соң 20 мүнөт муздаткычка салып коёбуз.
3. Муздаткычтан алгандан кийин бычак же кайчы менен өтө терең эмес кылып тешикчелерди жасайбыз. Даяр болгон таттууну ар кандай жашылчалар менен кооздоп, дасторконго коё берсек болот.