Арак: гісторыя традыцыйнага беларускага напою.

Сярод гараджан канца XIX стагоддзя быў вельмі папулярны імпартны напой арак — алкаголь на аснове аніса крэпасцю 30-60 градусаў, які, як правіла, прывозілі з Турцыі. 🇹🇷
Арак з'яўляецца самым далікатным з усіх дыстылятаў. Назва яго паходзіць ад лацінскага слова «Areca» (пальма), таму што гэты напой атрымліваецца шляхам дыстыляцыі соку розных відаў пальмаў. 🌴
Пра папулярнасць напою ў гарадскога насельніцтва заходніх губерняў сведчыць рэклама і шыльды тагачасных устаноў Мінска, а таксама мноства рэцэптаў вырабу ў кулінарных кнігах пачатку XIX стагоддзя.
Атрымаць напой у хатніх умовах немагчыма, таму кулінарныя кнігі змяшчаюць рэцэпты так званага штучнага арака або яго аналага.
👉🏻 Аналагам арака ў беларусаў лагічна лічыць анісаўку.
Мінскі лікераналівачны завод пасля вайны выпускаў анісавы лікёр.
Ці цікава вам даведацца сучасны рэцэпт анісаўкі? Чакаем ад вас каментарыі пад пастом!

Комментарии