Sushi Yaponcha taom bo’lib guruch, baliq va sabzavotlardan tayyorlanadi. Sushini uy sharoitida tayyorlab ko’ring va honadoningizda Yapon tarovatini his eting. MASALLIQLAR: 1 piyola guruch 1 piyola suv + 0,5 choy qoshiq tuz dudlangan salmon baliq 1 ta avakado 2 ta bodring Sushi uchun mo’ljallangan barg (dengiz karomi). TAYYORLASH: 1. Idishga suv , tuz va guruchni solib baland olovda qaynatiladi. Guruchda ozgina suv qolganda idish usti yopiladi va past olovda 30 daqiqa damlanadi. Agar guruch tirikroq bo’lib qolsa yana suv qo’shiladi. 2. Guruch tayyor bo’lgunga qadar bodring va avakadoni kesiladi. Bodring avval uzunasiga 2 bo’lakga kesiladi va shu ikki bo’laklarning har biri 4 bo’lakga bo’linadi Avakado ham avval ikki bo’lakga so’ngra uzunasiga juda ham yupqa bo’lmagan bo’laklarga bo’linadi. 3. Stol ustiga sushi o’rash uchun bambukdan yasalgan o’ralgich va uning ustidan toza salofan yoziladi. Salofan ustidan sushi bargining bittasi qo’yiladi. Sushi bargi guruch bilan qoplanadi va markaziga salomon baliq , baliqning 2 chetiga bodring va baliq ustiga avakado qo’yiladi. Sushi o’ralgich bilan bodringgacha oraliq yopiladi va ustidan 1-2 yaxshilab bosiladi. Sushini qolgan bargini yana shu tariqa o’rab tugatiladi va o’tkir pichoq bilan kesiladi. SUSHI TAYYOR. YOQIMLI ISHTAHA.
☞ ♡Tort va Pishiriqlar dunyosi♡ ☜ (™) ✓ ★ ▼
:Madina 90
SUSHI TAYYORLASH
Sushi Yaponcha taom bo’lib guruch, baliq va sabzavotlardan tayyorlanadi. Sushini uy sharoitida tayyorlab ko’ring va honadoningizda Yapon tarovatini his eting.
MASALLIQLAR:
1 piyola guruch
1 piyola suv + 0,5 choy qoshiq tuz
dudlangan salmon baliq
1 ta avakado
2 ta bodring
Sushi uchun mo’ljallangan barg (dengiz karomi).
TAYYORLASH:
1. Idishga suv , tuz va guruchni solib baland olovda qaynatiladi. Guruchda ozgina suv qolganda idish usti yopiladi va past olovda 30 daqiqa damlanadi. Agar guruch tirikroq bo’lib qolsa yana suv qo’shiladi.
2. Guruch tayyor bo’lgunga qadar bodring va avakadoni kesiladi.
Bodring avval uzunasiga 2 bo’lakga kesiladi va shu ikki bo’laklarning har biri 4 bo’lakga bo’linadi
Avakado ham avval ikki bo’lakga so’ngra uzunasiga juda ham yupqa bo’lmagan bo’laklarga bo’linadi.
3. Stol ustiga sushi o’rash uchun bambukdan yasalgan o’ralgich va uning ustidan toza salofan yoziladi. Salofan ustidan sushi bargining bittasi qo’yiladi.
Sushi bargi guruch bilan qoplanadi va markaziga salomon baliq , baliqning 2 chetiga bodring va baliq ustiga avakado qo’yiladi.
Sushi o’ralgich bilan bodringgacha oraliq yopiladi va ustidan 1-2 yaxshilab bosiladi.
Sushini qolgan bargini yana shu tariqa o’rab tugatiladi va o’tkir pichoq bilan kesiladi.
SUSHI TAYYOR. YOQIMLI ISHTAHA.