ჩემი პირადი რეცეპტი---- ფენოვანი ცომი ––- თბილი წყალი 2 ჩ, ჭ , პესოკი –– 1 ჩ.
კ . ძმარი ––1 ჩ. კ. , არაყი ––- 1 ჩ . კ. , ლიმონმჟავა ––-დანის წვერით , მარილი –– გემოვნებით , კვერცხი 2 ცალი ( თუ სამარხოა არ უნდა) , ფქვილი –– 6 ჩ . ჭ ., ზეთი ––1 ჩ.კ. . , მარგარინი ––- 500 გ.რ. დილა ––- ნაპოლეონისთვის და ნამცხვრებისთვის და ,, უსტამი" –––– ბორეკი –– ხაჭაპურისთვის
11:08
მომზადება –– 2ჭ თბილი წყალი ჩავასხათ ჯამში +1 ჩ.კ პესოკი + კვერცხი + ძმარი +არაყი+ მარილი+ ლიმონმჟავა + ––- ყველაფერი ავურიოთ კარგად
11:09
და ნელ-ნელა შევუროოთ ფქვილი ––- 6 ჭ
11:11
მოვზილოთ ცომი და შევაზილოთ ზეთი , 10 ––15 წუთი დავასვენოთ ცომი , რომელიც ვზილეთ ––-10წუთი
11:13
გავყოთ ცომი ორად , ასევე მარგარინი , ორივე პაჩკა 3 -3 ( 85 გ.რ.)
გაგრძელება ---ორივე ცომი გავაბრტყელოთ და წავუსვათ რბილი მარგარინი ხელით
11:16
მარგარინი წაუსვი ერთ მესამედზე ანუ ნახევარზე მეტზე და ცომის მხარე სადაც არ წაუსვი გადმოკეცე აქეთ წასმულზე ორ მესამედს დაკეცავ
11:19
შემეშVლა ––2 მესამედზე წაუსმევ , ოღონდ მარჯვენა მხრიდანდა 1 მესამედი რჩება მარცხენა მხარეს და აი ამ წაყცმელ მხაეს გადმოკეცავ
11:20
ახლა დარჩენილ წასმულ 1 მესამედს დააკეცავ ამ ორ დაკეცილს
11:20
ესეიგი გამოვა სამი ფენა
11:22
ცოტა სიგრძეზე გააბრტყელე და ესეც დაკეცე სამად
11:23
30 წთ მაცივარში , ასე მოამზადე სამივე ცომი 30 - 30 წთ - ით მაცივარში
11:25
30 წთ - ის მერე გააბრტყელე და უსმევ მარფარინსდა ისე ასე კეცავდა მაცივარი
11:26
როცა მორჩები დამუშავებას ––-2 საათით მაცივარში
გაგრძელება ---- და აი ამის მერე გააკეთე –– ხაჭაპური ,სალფეტკი , ენები , ნაპოლეონი დიდი––დასაჭრელი და პატარები 10 -10 ზე ცომი გაბრტყელებული და გამომცხვარი დამერე აცკობილი სატითაოდ კრემით და ნაფხვენებით. ტრუბოჩკები
ეს ცომი ნაზია და არ უყვარს ზედმეტი ზელა და წვალება