УКРАЇНСЬКИЙ БОРЩ "Подільський"

Для 5 літрової каструлі:
Інгредієнти
500 грам свинячих кісток з м'ясом
250 грам сухої квасолі (замоченої на 8-12 годин)
1 середній буряк (близько 250 грамів)
3-4 картоплини
½ маленької головки капусти
1 велика морквина
1 середнього розміру цибулина
70 грам томатної пасти
200 мл густої сметани (краще всього домашньої)
1 ст.л. цукру
1 ст.л. оцту (звичайного 9% спиртового)
Рослинна олія і свинячий жир для смаження
часник , петрушка солі

Приготування українського борщу складається з декількох етапів або кроків.

Крок 1. Створення бульйону з м'яса та кісток. Покладіть кістки в каструлю, додайте 4 л води і готуйте на маленькому вогні близько 3 годин. Не закривайте кришкою! Не дозволяйте бульйону кипіти. За потреби знімайте шумівкою піну і жир.
Крок 2. Почистіть і крупно натріть на тертці буряк. Нагрійте невелику каструльку, а ще краще чавунний казанок, зі свинячим смальцем, додайте буряк і томіть на повільному вогні до м'якості.
Крок 3. Відцідіть квасолю, покладіть в окрему каструлю, залийте свіжою холодною водою, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть до м'якості.
Крок 4. Наріжте цибулю кубиками, крупно натріть на тертці моркву. Нагрійте сковорідку з рослинною олією. Додайте цибулю, коли розм'якне і додайте моркву, тушкуйте протягом 2 хвилин і додайте томатну пасту і половину сметани. Змішайте все разом і тушкуйте на повільному вогні протягом 2 хв.
Крок 5. «Збірка» українського борщу.

Поріжте картоплю кубиками з гранню близько 2 см. Капусту нашаткуйте тонкими смужками. Вийміть кістки з бульйону. Відокремте кістки від м'яса.  Покладіть м'ясо назад в бульйон разом з вареною квасолею, буряком, картоплею і капустою. Варіть до м'якості картоплі і додайте цукор і оцет. В борщ покладіть засмажку і решту сметани. Доведіть до кипіння. Вимкніть вогонь. Накрийте кришкою і настоюйте 15 хвилин перед подачею на стіл.
Подавайте з ложкою сметани і порізанною петрушкою .і часником.
Традиційно український борщ подається з часничними булочками - пампушками.
Смачного!

Комментарии