Բաղադրությունը` կարագ 200գր, թթվասեր 20% 200 մլ, խմորիչ (չոր)20գր, ալյուր 4 բաժակ, աղ 1/2 թեյի գդալ, շաքարավազ 1-2 ճ. գդալ, սպիտակ կաղամբ 700 գր, ձու 3 հ., դեղնուց 1 հ.: Պատրաստման եղանակը` Խմորը պատրաստելու համար թթվասերը խառնեք խմորիչի հետ, ավելացրեք աղը և շաքարավազը հետո փափկեցրած կարագը: Ավելացրեք ալյուրը և ձեռքով հունցեք խմորը : Խմորից գունդե արեք և վրան մի քանի անցքեր արեք օդի համար: Խմորը փակեք ափսեյով և դրեք սառնարան 1.5-2 ժամով: կարող եք միանգամից բաժանել երկու հավասար մասերի: Կաղամբը մանր կտրատեք և տապակեք կարագով մինչև ոսկեգույն երանգ ստանա: Ձուն պինդ եփեք, սառեցրեք և կտրատեք, խառնեք կաղամբի հետ: Խմորը գրդբակեք սեղանի վրա, ալյուր ցանելով` ներքևի շերտը մի քիչ ավելի հաստ քան վերևինը: Տապկոցի վրա կարագ քսեք, դրեք ներքևի շերտը, հետո միջուկը, այնուհետև դրեք վրայի շերտը և եզրեր միացրեք իրար: Դեղնուցը հարեք և քսեք պիրոգի երեսին: Թխեք 200աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ, մինչև պիրոգի կեղևը կստանա ոսկեգույն երանգ:
☞ UⓣEsTnEr Ev BAxaⓓRaToMsEr ☜
Կաղամբով և ձվով պիրոգ
Բաղադրությունը`
կարագ 200գր,
թթվասեր 20% 200 մլ,
խմորիչ (չոր)20գր,
ալյուր 4 բաժակ,
աղ 1/2 թեյի գդալ,
շաքարավազ 1-2 ճ. գդալ,
սպիտակ կաղամբ 700 գր,
ձու 3 հ.,
դեղնուց 1 հ.:
Պատրաստման եղանակը`
Խմորը պատրաստելու համար թթվասերը խառնեք խմորիչի հետ, ավելացրեք աղը և շաքարավազը հետո փափկեցրած կարագը: Ավելացրեք ալյուրը և ձեռքով հունցեք խմորը : Խմորից գունդե արեք և վրան մի քանի անցքեր արեք օդի համար: Խմորը փակեք ափսեյով և դրեք սառնարան 1.5-2 ժամով: կարող եք միանգամից բաժանել երկու հավասար մասերի:
Կաղամբը մանր կտրատեք և տապակեք կարագով մինչև ոսկեգույն երանգ ստանա: Ձուն պինդ եփեք, սառեցրեք և կտրատեք, խառնեք կաղամբի հետ:
Խմորը գրդբակեք սեղանի վրա, ալյուր ցանելով` ներքևի շերտը մի քիչ ավելի հաստ քան վերևինը:
Տապկոցի վրա կարագ քսեք, դրեք ներքևի շերտը, հետո միջուկը, այնուհետև դրեք վրայի շերտը և եզրեր միացրեք իրար:
Դեղնուցը հարեք և քսեք պիրոգի երեսին: Թխեք 200աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ, մինչև պիրոգի կեղևը կստանա ոսկեգույն երանգ: