18 мар

Rețeta ideală de RULOURI CU SCORȚIȘOARĂ (CINNAMON ROLLS), caramel și nuci!

Dacă te tentează ideea de a începe ziua cu ceva dulce și reconfortant, încearcă această rețetă – un deliciu pe care nu-l vei regreta!
Aluat:
* 250 ml lapte călduț
* 5 g drojdie uscată
* 5 g sare
* 50 g Zahăr Domnița
* 1 ou
* 500 g făină
* 60 g unt topit
Amestecăm laptele cu drojdia, zahărul, sarea, oul și făina, apoi adăugăm untul și formăm un aluat uniform, pe care îl lăsăm să crească într-un loc călduros timp de 1 h sau chiar 1 h și jumătate (până se dublează în volum).
Apoi, scoatem aluatul din vas, formăm o bilă și îl lăsăm să se odihnească 10-15 min. Întindem aluatul într-un dreptunghi mare, ungem cu 30 g unt moale și presărăm cu două linguri de zahăr și jumătate de lingură de scorțișoară, pe care le amestecăm. Rulăm și tăiem 12 bucăți egale.
Topping din caramel și nuci:
* 200 g Zahăr Domnița
* 50 g unt
* 150 ml lapte
* 3 g sare
* 150 g nuci mărunțite la cuțit
Adăugăm zahărul într-un vas mic cu fundul gros și îl punem la foc mediu. Începem să amestecăm foarte încet doar atunci când observăm că începe să se topească zahărul. Când prinde o culoare frumoasă de caramel, punem focul la minim și adăugăm untul și apoi laptele călduț. Amestecăm bine și apoi turnăm la baza unei tave, acoperim cu nuci și aranjăm rulourile de aluat.
Coacem 35-40 min la 190°C sau până se rumenesc bine.
Poftă bună!

Rulouri cu scorțișoară I Zahăr Domnița

Комментарии

Комментариев нет.