Комментарии
- 18 мая 2016 21:38ka la
- 19 мая 2016 10:34Larisa Norik
- 23 мая 2016 19:40G T
- 24 мая 2016 23:04Mariam IritsyanOk
- 3 июн 2016 21:01Anush Mamikonyan
- 31 июл 2016 20:46ALINA ()
Для того чтобы оставить комментарий, войдите или зарегистрируйтесь
Բաղադրատոմսեր Հայկական և Ազգային √√√
Մեղրով տորթ Բաղադրություն
Խմորի համար
3 հ. ձու
150 գ շաքարավազ
100 գ մեղր
400 գ ալյուր
150 գ կարագ
1 թ.գ. սոդա
Կրեմ
500 գ թթվասեր
շաքարավազ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակ
Ձվերը հարել շաքարավազի հետ, լցնել հալեցրած կարագը, մեղրը նույնպես հալեցնել և ավելացնել սոդան, արագ խառնել, կստանաք սպիտակ փրփուրով խառնուրդ, որը նույնպես պետք է ավելացնել ձվի խառնուրդին: Վերջում լցնել ալյուրը, լավ խառնել, կստացվի փափուկ խմոր:
Ջեռոցը տաքացնել 200 աստիճան, տապակը ջեռոցի լավ պատել բուսայուղով և ձեռքով տարածել խմորը տապակով մեկ, այսպես 3-4 շերտ: Պատրաստված շերտերը թողնել, որ սառչեն:
Թթվասերը լավ հարել շաքարավազի հետ և քսել յուրաքանչյուր շերտի վրա և շուրջը, վրան կարելի է զարդարել խմորի փշրանքներով կամ մանրացրած ընկույզով: Անպայման ծածկած թողնել 2-3 ժամ, որպեսզի կրեմը լավ ներծծվի