Մեղրով տորթ Բաղադրություն

Խմորի համար
3 հ. ձու
150 գ շաքարավազ
100 գ մեղր
400 գ ալյուր
150 գ կարագ
1 թ.գ. սոդա
Կրեմ
500 գ թթվասեր
շաքարավազ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակ
Ձվերը հարել շաքարավազի հետ, լցնել հալեցրած կարագը, մեղրը նույնպես հալեցնել և ավելացնել սոդան, արագ խառնել, կստանաք սպիտակ փրփուրով խառնուրդ, որը նույնպես պետք է ավելացնել ձվի խառնուրդին: Վերջում լցնել ալյուրը, լավ խառնել, կստացվի փափուկ խմոր:
Ջեռոցը տաքացնել 200 աստիճան, տապակը ջեռոցի լավ պատել բուսայուղով և ձեռքով տարածել խմորը տապակով մեկ, այսպես 3-4 շերտ: Պատրաստված շերտերը թողնել, որ սառչեն:
Թթվասերը լավ հարել շաքարավազի հետ և քսել յուրաքանչյուր շերտի վրա և շուրջը, վրան կարելի է զարդարել խմորի փշրանքներով կամ մանրացրած ընկույզով: Անպայման ծածկած թողնել 2-3 ժամ, որպեսզի կրեմը լավ ներծծվի

Մեղրով տորթ                                                                                                                 Բաղադրություն - 834902646882

Комментарии