ՇԱՐՈՎԻ---Այս կերակրատեսակի անվանումը կապված է հենց <շարել> բառի հետ, որովհետև նախատեսված բոլոր մթերքները հերթով շարվում են կաթսայի կամ համապատասխան տարրայի մեջ և եփվում--- Մեզ անհրաժեշտ է հավի միս( ցանկության դեպքում կարող եք օգտագործել նաև նախօրոք եփած տավարի միս ) --500գր, լոլիկ-2-3 հատ, պղպեղ-2 հատ,գլուխ սոխ- 1-2-հատ,սմբուկ-1-2 հատ ,խառը կանաչի --կես կամ 1 կապ, կարագ- 50-80գր-- աղն ու պղպեղներն ըստ համի----Նախապես լվացած և մաքրած մթերքները կտրատում ենք օղակաձև / գեղեցկության համար կարող եք կտրատել գաթայի ձևավոր դանակով/, պղպեղներից հեռացնում ենք սերմնախոռոչը---- կանաչին--- մանրացնում ենք----Վերցնում ենք համապատասխան տարրան (իմ մոտ հրակայուն է),և մեջը շարելով հասնում վերջին մթերքին--(միս,պղպեղ, լոլիկ, սմբուկգլուխ սոխ, կանաչի)Ամեն շերտի վրա թեթև աղ ենք ցանում----Վրան դնում կտորների բաժանած կարագը, ավելացնում 1,5-2 բաժակ ջուր կամ բուլյոն, աղն ըստ համի...
և դնում եփվելու մարմանդ կրակի տակ---մինչև մսի եփվելը--- Շատ համեղ է փորձեք!--- ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ!!!
Բաղադրատոմսեր Հայկական և Ազգային √√√
ՇԱՐՈՎԻ---Այս կերակրատեսակի անվանումը կապված է հենց <շարել> բառի հետ, որովհետև նախատեսված բոլոր մթերքները հերթով շարվում են կաթսայի կամ համապատասխան տարրայի մեջ և եփվում--- Մեզ անհրաժեշտ է հավի միս( ցանկության դեպքում կարող եք օգտագործել նաև նախօրոք եփած տավարի միս ) --500գր, լոլիկ-2-3 հատ, պղպեղ-2 հատ,գլուխ սոխ- 1-2-հատ,սմբուկ-1-2 հատ ,խառը կանաչի --կես կամ 1 կապ, կարագ- 50-80գր-- աղն ու պղպեղներն ըստ համի----Նախապես լվացած և մաքրած մթերքները կտրատում ենք օղակաձև / գեղեցկության համար կարող եք կտրատել գաթայի ձևավոր դանակով/, պղպեղներից հեռացնում ենք սերմնախոռոչը---- կանաչին--- մանրացնում ենք----Վերցնում ենք համապատասխան տարրան (իմ մոտ հրակայուն է),և մեջը շարելով հասնում վերջին մթերքին--(միս,պղպեղ, լոլիկ, սմբուկգլուխ սոխ, կանաչի)Ամեն շերտի վրա թեթև աղ ենք ցանում----Վրան դնում կտորների բաժանած կարագը, ավելացնում 1,5-2 բաժակ ջուր կամ բուլյոն, աղն ըստ համի...
և դնում եփվելու մարմանդ կրակի տակ---մինչև մսի եփվելը--- Շատ համեղ է փորձեք!--- ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ!!!