Հայկական ավանդական գաթա

2 բաժակ ալյուր
175 գրամ կարագ
2 ձու
0.5 բաժակ մածուն
0.5 բաժակ շաքարավազ
աղ
վանի
լԽառնել ալյուրը, աղը և սոդան100 գ հալեցրած կարագ ավելացնել ստացված զանգվածին,
1 ձուն և մածունը խառնել, ավելացնել խմորին,
խմորը ծածկել, թողնել 20 րոպե հանգստանա։ԽորիզԽառնել բոված ալյուրը, շաքարավազը, փափուկ կարագն ու վանիլինըԽմորը ձեռքերով տափակացնել, խորիզ դնել, խմորի եզրերը ամրացնել, ավելորդ խմորը կտրել,գաթան տափակացնել, հարած ձու քսել: Գաթան եփել 200 ջերմությամբ ջեռոցում մինչև երեսը կարմրի:

Комментарии